EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV haalt uit tegen Lienden :5-0

Het was zaterdagavond niet erg aangenaam op sportpark In de Bandert : koud en heel veel wind. Gelukkig bezorgde EVV haar supporters wel een warme afsluiting van het jaar. Liefst vijf keer konden de handen in de lucht.  Voor het moeizaam scorend EVV een ongekende luxe. Slechts één keer in vier seizoenen 3e divisie wist men een hogere score te halen ( 11 maart 2017 EVV - Jong Achilles'29  6-1).

                                  

 

EVV startte zeer fel aan het duel. Vanaf de aftrap en met de wind in de rug werden de gasten vastgezet die daardoor geen moment in hun spel konden komen. Na 8 minuten was het al 2-0 voor de blauwwitten.
Na een mooie pass van Shaquille Simmons was het  Rick Polman die de score opende. Vervolgens was het de beurt aan Bryan Simons. Uit een corner van Aron Gielen kopte de middenvelder eerst op de binnenkant van de paal waarna hij vervolgens in 2e instantie toch nog raakte kopte.
Lienden had via Carmelia iets kunnen terug doen. Geheel vrijstaand kopte hij de bal in de handen van Michel Vercruysse.
In de 19e minuut moest Lienden met 10 spelers verder. Na een opstootje haalde scheidsrechter Stevens de gele kaart uit zijn broekzak. Bestemd voor middenvelder Djamel Boerstra. Echter voordat hij hem de prent kon tonen, sloeg Boerstra EVV-er Reno Kochanowski  tegen de grond. De gele kaart verwisselde vanzelfsprekend van kleur. Aan de reacties van zijn medespelers en de staf te horen, werd hem de rode kaart niet in dank afgenomen.
EVV ging onverdroten verder. Na weer een corner van Aron Gielen en een kopbal van Rick Geenen was het Reno Kochanowski die de 3-0 aantekende. (zie foto)
Na een afgemeten voorzet van Martijn Stuff was het Bob Vankan die koppend voor de 4-0 ruststand zorgde.
Het verhaal van de 2e helft is snel verteld. EVV had langdurig balbezit en Lienden was allang blij dat de score niet veel hoger opliep. Alleen Rick Polman wist, na een assist van Siem van Dijck, nog een keer te scoren. (zijn 8e van dit seizoen).
Eindstand:5-0
EVV deed dus prima zaken en kan met een fijn gevoel beginnen aan de feestdagen.

A.s. dinsdag is de laatste training van dit jaar. Op donderdag 2 januari wordt de training hervat.
Zaterdag 4 januari speelt EVV een oefenduel tegen Zwanenburg (17.00u). Voorafgaande aan dit duel speelt EVVO19/EVV2 comb.  tegen Zwanenburg 2. (15.00u)
Op zaterdag 11 januari wordt de competitie hervat met een uitduel tegen Jong ADO Den Haag. Aanvang 17.00u.

Opstelling EVV :  Michel Vercruysse, Remco Gielen, Reno Kochanowski (75e Anass Mephtap), Rick Geenen(a), Martijn Stuff, Aron Gielen, Bob Vankan (79e Sherry Kindo Kamara), Bryan Simons (67e Karim Ait Kassi), Rick Polman en Shaquille Simmons.

Foto's: Bart Tummers en Herman Lubsen.