EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV in de 2e helft wel bij de les

EVV speelde zaterdagavond in het thuisduel tegen Quick'20 twee totaal verschillende helften. Na een heel zwakke eerste helft werd na de pauze uit een heel ander vaatje getapt. Uiteindelijk wonnen de blauw-witten met 2-1.

EVV - Quick'20  2 - 1  (0 - 1)

Op een regenachtig sportpark In de Bandert zagen de 350 toeschouwers hoe EVV in de eerste 10 minuten nog aardig voor de dag kwam. Maar vervolgens was het Quick'20 wat de klok sloeg. EVV kwam er amper aan te pas. Jelle Leenders en Bas ter Hogt waren al dichtbij de openingstreffer en het was dan ook niet verwonderlijk dat in de 17e minuut de gasten op voorsprong kwamen. Een lage voorzet van Tim Zwienenberg werd door Melvin Degenaar achter Michel Vercruysse gewerkt (0-1).
Het spelbeeld voor de pauze veranderde niet meer: Quick'20 was heer en meester. EVV werd afgetroefd en mocht van geluk spreken dat het met de pauze slechts 0-1 was.
Wat trainer Tini Ruijs onder de pauze zijn spelers heeft toegevoegd is niet bekend maar vanaf de aftrap zagen we een heel ander EVV. Siem van Dijck kwam in het veld voor Jeffrey Rijkers en na een uur werd Omar Ramadani vervangen door Bart Dings. De beide invallers zouden een cruciale rol spelen. Eerst was het Siem van Dijck die door Quickdoelman Lars Iepma binnen de zestien omver werd gelopen. Strafschop en geel voor Iepma. Bob Vankan nam de strafschop en bracht EVV op gelijke hoogte. Knap van de middenvelder dat hij na de gemiste pingel vorige week tegen HSC'21, vandaag toch weer zijn verantwoordelijkheid nam.
Twee minuten later kwam EVV op voorsprong. Jordi Beelen legde een bal prima af op de inkomende Bart Dings. Met een geweldige uithaal scoorde Bart zijn eerste doelpunt voor EVV: 2-1
Bij Quick'20 werden de frustraties steeds groter. Bas ter Hogt kon met rood vertrekken vanwege natrappen.
In het laatste kwartier kreeg EVV nog een aantal dikke mogelijkheden. Echter de lat (inzet Jordi Beelen) en Quickdoelman Lars Iepma voorkwamen een derde treffer.
Voor Quick'20 werd het nog erger toen doelman Iepma vlak voor tijd zijn 2e gele kaart ontving en ook vroegtijdig kon gaan douchen.
Eindstand: 2-1

EVV-trainer Tini Ruijs na afloop: "De eerste helft was een drama. In de pauze vielen dan ook harde woorden. Gelukkig speelden we in de 2e helft wel naar onze mogelijkheden en zag ik de inzet en felheid die in de 1e helft ontbrak."

Opstelling EVV: Michel Vercruysse, Demen Roumen, Luc Tinnemans, Reno Kochanowski, Remco Gielen, Omar Ramadani (61e Bart Dings), Roy Gielen, Bob Vankan, Jeffrey Rijkers (46e Siem van Dijck), Shaquille Simmons en Jordi Beelen.

Dinsdag 25 september speelt EVV in Echt een oefenduel tegen Roda JC O19. Aanvang 19.30u

Foto Bart Tummers