EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV kan voorsprong niet vasthouden

Lange tijd leek EVV zondag de drie punten in eigen huis te kunnen houden. In de slotfase ging het alsnog mis en werd de 2-0 voorsprong verspeeld.

EVV - HSC'21  2 - 2  (2 - 0)

EVV en HSC'21 hadden vorige week veel vertrouwen getankt via overwinningen tegen OSS'20 en TEC. Voor beide trainers een goede reden om hun team ongewijzigd te laten.

EVV kende een prima start. In de 9e minuut werd Bob Vankan binnen de zestien onderuit gehaald. Rick Geenen benutte de strafschop: hij stuurde HSC-doelman Jeffrey Brammer naar de verkeerde hoek.
Het eerste gevaar van de bezoekers kwam er in de 24e minuut. Een afstandsschot van Diego van der Weide werd door Michel Vercruysse uit de driehoek getikt.
In de 35e minuut kwam EVV op 2-0. Het was andermaal Rick Geenen die scoorde, dit keer na een voorzet van Bob Vankan. De kopbal van de EVV-aanvoerder was te machtig voor doelman Brammer.
Verder zagen we in de 1e helft weinig echte kansen. Dit ondanks het feit dat er wel legio corners vielen te noteren (over de hele wedstrijd 16 stuks).
Ruststand 2-0
In de 2e helft was HSC'21 de bovenliggende partij. Maar ondanks het veldoverwicht kon men EVV vooralsnog niet verontrusten.
Een kwartier voor tijd viel dan toch de aansluitingstreffer. Het was Bas ter Hogt die, na een vrije trap, vrij voor het EVV-doel kwam en de 1-2 aantekende.
Voor de gasten het teken om alles naar voren te gooien.
Vijf minuten voor tijd kreeg invaller Bas Postma een cadeautje van de EVV-achterhoede. HIj mocht vrij richting het EVV-doel. Gelukkig bracht de paal redding. Het was echter uitstel van executie. Drie minuten voor tijd was het Cenk Uguz die een diepe bal simpel verlengde langs de kansloze Michel Vercruysse.
In de ultieme slotfase moest HSC-doelman Brammer nog vol aan de bak bij inzetten van Jordi Beelen en Lugmane Bezzat.
Het bleef uiteindelijk 2-2. Voor EVV een zware domper. Het was al de zoveelste keer dat men in de slotfase een voorsprong weggaf.

Opstelling: Michel Vercruysse, Demen Roumen, Rick Geenen, Reno Kochanowski, Jorick Schilken, Roy Gielen, Aron Gielen, Bob Vankan (81e Lugmane Bezzat), Jordi Beelen, Bart Dings (60e Siem van Dijck) en Shaquille Simmons.