EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV knokt zich terug en pakt een punt.

EVV heeft zondagmiddag een punt overgehouden aan het uitduel tegen Westlandia. En daar zag het in het eerste uur helemaal niet naar uit.

EVV kwam al vroeg op achterstand. Het was Donovan de Groot die aan de rechterkant aan een solo begon. Zijn voorzet werd nog weggewerkt maar belandde voor de voeten van Mark van der Zalm. Diens uithaal vanaf 20 meter belandde via de vuisten van Michel Vercruysse in het doel : 1-0.

Twee minuten later was Rick Polman dicht bij de gelijkmaker. De lage voorzet van Bob Vankan werd door de EVV-spits tegen Westlandiadoelman Leerman aangeschoten.
Westlandia bleef de gevaarlijkste ploeg. Met name De Groot en Serbony bezorgden de EVV-achterhoede veel werk.
Een minuut voor de pauze vergrootte de thuisclub de voorsprong. Het was Melvin Vissers die de bal voorbij Rick Geenen tikte en daarna vrij voor Michel Vercruysse verscheen. Beheerst zette hij zijn ploeg op een 2-0 voorsprong.
Dit was tevens de ruststand.
In het eerste kwartier na de pauze verzuimden De Groot, Serbony en Duplan om de wedstrijd in het slot te gooien.
Na een uur kwam EVV beter in de wedstrijd. Shaquille Simmons kwam vrij voor Leerdam. Deze wist met zijn voeten redding te brengen.
In de 65e minuut viel de aansluitingstreffer. Het was Remco Gielen die een hoge voorzet gaf. Edgar Leerdam verkeek zich en tikte de bal i.p.v. over het doel in de bovendriehoek : 2-1.(zie foto)
EVV-trainer  René Eijer besloot de ploeg om te zetten. Karim Ait Kassi verving Bryan Simons en ging op linksbuiten spelen. Shaquille Simmons nam de backpositie in en Renst van Hien schoof naar het centrum. Aanvoerder Rick Geenen nam in de spits plaats naast Rick Polman.
Amper twee minuten later had dit al succes. Rick Geenen kopte op het middenveld een bal door op Rick Polman. Op snelheid kwam Rick vrij voor Leerdam en zorgde  met  zijn 11e seizoenstreffer voor de gelijkmaker : 2-2.
Westlandia was het even helemaal kwijt. Een kopbal van Renst van Hien werd van de lijn gekopt en een fraai doelpunt van Rick Polman werd afgekeurd vanwege buitenspel.
In de slotfase kwam EVV nog een paar keer goed weg. De Groot kon vrij inkoppen maar raakte de bal totaal verkeerd en in blessuretijd was het na een corner nog alle hens aan dek. Bob Vankan kopte de bal uiteindelijk van de doellijn.
Eindstand : 2-2

Resumé : EVV behaalde een zwaarbevochten gelijkspel tegen een kwalitatief sterke tegenstander.

Opstelling EVV : Michel Vercruysse, Remco Gielen, Reno Kochanowski, Rick Geenen(A), Renst van Hien, Bob Vankan, Aron Gielen, Bryan Simons ( 66e Karim Ait Kassi), Siem van Dijck ( 85e Martijn Stuff), Rick Polman en Shaquille Simmons.

Foto : Herman Lubsen.

Voor beelden van de wedstrijd : zie  https://www.youtube.com/watch?v=E7XGUC-qpeE