EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV laat 2 punten liggen in Dongen

EVV heeft zondagmiddag in Dongen verzuimd de winst te pakken. Kansen genoeg maar slechts één treffer. Daarbij ook nog een scheidsrechter die EVV een loepzuivere strafschop onthield.

Het was bloedheet op sportpark De Biezen in Dongen. De 250 toeschouwers hadden dan ook bijna allemaal een plekje gezocht op de iets koelere tribune.
Zij zagen dat Rick Polman, na een prima pass van Rick Geenen, reeds in de 7e minuut voor Dongenkeeper Nout Hendrickx opdook. De goalie kon nog redding brengen. Dat lukte tien minuten later niet : na een prachtige diepe bal van Karim Ait Kassi was Rick Polman eerder bij de bal dan de Dongenkeeper : 0-1.
Vervolgens zagen we hoe de beide ploegen elkaar goed in evenwicht hielden. In de 33e minuut had EVV op 0-2 moeten komen. Na een mooie aanval over meerdere schijven legde Bob Vankan de bal panklaar voor de inkomende Luc Tinnemans. Helaas verdween diens schot over het doel.
De thuisclub had voor de pauze een dikke kans op de gelijkmaker maar het was EVV-doelman Michel Vercruysse die redde op het schot van Dilaver Solak.
Ruststand 0-1
Dongentrainer Osman Erbas had in de pauze twee wisselspelers ingebracht. Aan EVV-zijde werd Shaquille Simmons na tien minuten gewisseld voor Siem van Dijck. Siem had gelijk voor de 0-2 kunnen zorgen. Na een prima aanval via Sherry Kindo Kamara en Rick Polman leek Siem de bal voorbij de Dongendoelman te knallen. Met een schitterende redding hield die zijn ploeg overeind.
Na een uur wedstrijd dook Aron Gielen op in de zestien van Dongen. Een Dongenverdediger restte niets anders dan de middenvelder onderuit te schoffelen. Vriend en vijand verwachtte een strafschop, scheidsrechter De Vries echter liet doorspelen. Wat bezielde de scheidsrechter om dit voorval weg te wuiven??
Even later gaf de goed ingevallen Siem van Dijck een afgemeten voorzet op de vrijstaande Sherry Kindo Kamara. Van dichtbij schoof hij de bal naast het doel.
Twintig minuten voor tijd kwam Dongen op gelijke hoogte. Een diepe hoge bal werd door Rick Geenen en de Dongenspits gemist (na het nodige trekwerk van de Dongenspeler). Daardoor kwam de bal voor de voeten van Anouar Moukouh die met een lage schuiver Michel Vercruysse kansloos liet : 1-1.
In de slotfase was EVV nog enkele keren dicht bij de winst. Een aantal prima voorzetten van Renst van Hien werden niet  benut en zo bleef het 1-1.
Voor EVV een zuur gelijkspel. Gezien de kansen had het een ruime overwinning moeten worden !!.

Opstelling EVV : Michel Vercruysse, Remco Gielen, Rick Geenen, Reno Kochanowski, Karim Ait Kassi ( 76e Renst van Hien), Luc Tinnemans, Aron Gielen, Bob Vankan, Shaquille Simmons ( 55e Siem van Dijck), Rick Polman, Sherry Kindo Kamara (83e Jordi Beelen).

 

Dinsdagavond speelt EVV in Heerlen een oefenduel tegen 2e klasser Bekkerveld. De ploeg zal deels bestaan uit 1e elftalspelers, aangevuld met een vijftal EVV O19-spelers.
Aanvang : 20.00u
De andere spelers trainen in Echt. Aanvang training 20.00u!!!

Zaterdag 31 augustus is er de loting voor de 2e kwalificatieronde van de TOTO-KNVB-beker. Deze loting is vanaf 22.00u live te volgen op FOX Sport-1