EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV laat winst liggen in Oldenzaal

Het was na afloop van het duel Quick'20 - EVV zwaar balen voor de EVV-spelers, staf en supporters. Nadat EVV in de slotfase bij een 0-0 stand verzuimde om een van de 100% kansen te benutten, sloeg de thuisclub in de blessuretijd toe en liet EVV met lege handen achter.

Voorafgaande aan het duel was het duidelijk dat Quick'20 alleen gebaat was bij een overwinning. Datzelfde gold ook eigenlijk voor EVV. Een gelijkspel zou echter bij een nederlaag van JVC Cuijk ook nog voldoende perspectief bieden.
De wedstrijd werd overigens gespeeld op het 2e veld (kunstgras). Het hoofdveld was vanwege onderhoud niet beschikbaar.
De belangen hadden in de eerste helft duidelijk invloed op de 22 acteurs. Er vielen amper kansen te noteren. Rick Geenen kopte na een corner naast en een paar afstandsschoten van Quick'20 verdwenen hoog over het doel.
Ruststand 0-0.
De 2e helft bood heel wat meer spektakel.Bij EVV had Lugmane Bezzat plaats gemaakt voor Siem van Dijck en die bezorgde de Quick-achterhoede heel wat werk.
In de beginfase van de 2e helft kreeg EVV-spits Jordi Beelen vanuit de kluts van dichtbij de bal voor de voeten. Zijn inzet werd een prooi voor Quick-doelman Julian Bakker. Even later stond Bakker op de juiste plaats om een schot van Jordi Beelen onschadelijk te maken.
Quick zag enkele minuten later een doelpunt worden afgekeurd vanwege buitenspel.
De thuisclub ging meer risico's nemen. EVV kreeg daardoor veel ruimte en er kwamen kansen. Jordi Beelen strandde nog eens op doelman Bakker. (zie foto) Maar de grootste mogelijkheden kwamen er in de ultieme slotfase. Eerst was het Shaquille Simmons die vrije doortocht had richting Bakker. Zijn schot verdween naast het doel.In de 90e minuut was het verdediger Demen Roumen die alleen voor Bakker verscheen. Maar ook nu weer verdween de bal naast het doel.
Terwijl de blessuretijd begon was daar ineens Quick-speler Jasper-Ewout van Breemen-Schneider die van 20 meter raak schoot.
Even later klonk het laatste fluitsignaal van de prima scheidsrechter Wim Bronsvoort. In plaats van drie punten bleef EVV achter met een geweldige kater.

Door de winst van Blauw Geel'38 tegen UNA staat EVV nu op plaats 15, de plek die aan het einde van het seizoen nacompetitie betekent.
Komende zondag is winst in het thuisduel tegen UNA sowieso noodzakelijk. En dan is het te hopen dat JVC Cuijk in het uitduel tegen OJC Rosmalen geen punt(en) pakt. OJC Rosmalen moet minstens een punt pakken om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Opstelling EVV : Michel Vercruysse, Demen Roumen, Rick Geenen, Reno Kochanowski, Jeffrey Rijkers, Aron Gielen, Bob Vankan, Jordi Beelen, Shaquille Simmons, Lugmane Bezzat (46e Siem van Dijck), Luc Tinnemans (65e Remco Gielen).

Foto : Herman Lubse