EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV pakt belangrijke winst.

EVV heeft zondagmiddag een zeer belangrijke zege geboekt tegen Blauw Geel'38. Zeker gezien de uitslagen op de andere velden was het een broodnodige overwinning.

EVV kon zondag weer een beroep doen op aanvoerder Rick Geenen. Hij was terug van een schorsing. Manny Peters schoof door naar de spitspositie.

In de openingsfase was het Blauw Geel doelman Brahim Zaari die tot twee keer toe Manny Peters van scoren afhield. In de 20e minuut kwam EVV op voorsprong. Na een lage voorzet van Shaquille Simmons was het Jordi Beelen die alert reageerde en de bal laag voorbij Zaari tikte : 1-0. In het verdere verloop van de 1e helft hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Vlak voor de pauze schreeuwde heel Blauw Geel om een strafschop. Echter scheidsrechter Vries zag in de botsing tussen Michel Vercruysse en Sander van Egmond geen overtreding.
Ruststand : 1-0
In de 2e helft aanvankelijk eenzelfde spelbeeld. In de 60e minuut zagen we een mooie aanval aan EVV-zijde en was het Demen Roumen die met een lage strakke voorzet Manny Peters bereikte. Manny knalde de bal hoog in het doel en scoorde daarmee zijn 3e treffer in zijn derde wedstrijd.
Blauw Geel was duidelijk aangeslagen en toen Roy Gielen in de 80e minuut met een fraai afstandsschot EVV op 3-0 zette, was het duel beslist. Shaquille Simmons strandde even later nog een keer op doelman Zaari.
Voor EVV een cruciale overwinning. Men komt nu op gelijke hoogte met de ploeg uit Veghel maar heeft wel twee duels minder gespeeld. 

Opstelling EVV : Michel Vercruysse, Demen Roumen, Rick Geenen, Reno Kochanowski, Jorick Schilken, Aron Gielen, Roy Gielen, Shaquille Simmons, Jordi Beelen (79e Jeffrey Rijkers), Lugmane Bezzat en Manny Peters.

In het paasweekende staan er voor EVV twee duels op het programma: op zaterdag speelt EVV in Utrecht tegen Hercules (14.30u). Paasmaandag is ADO'20 te gast in Echt (14.30u)