EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV pakt drie punten tegen Westlandia

 EVV heeft zondagmiddag in Naaldwijk prima zaken gedaan. Negen minuten voor tijd was het Shaquille Simmons die EVV naar de overwinning schoot.

Westlandia - EVV  1 - 2 (1 - 1)

Het was wel eens drukker geweest op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk. Zo'n 250 toeschouwers waren afgekomen op het duel tussen twee ploegen die in de eerste competitieronde beiden verloren.
Westlandia kwam furieus uit de startblokken en in het eerste kwartier kwam EVV heel goed weg. De spitsen Serbony en Memisoglu kregen enkele prima mogelijkheden maar strandden telkens op Michel Vercruysse. Een keer moest de lat redding brengen.
Pas in de 17e minuut kwam EVV er een keer uit en dat leverde de eerste corner op. Deze werd te laag ingebracht waarna Westlandia razendsnel counterde. Mark van der Zalm kwam vrij voor Michel Vercruysse, omspeelde hem en schoot zijn ploeg naar een 1-0 voorsprong.
Alles leek op een gemakkelijke middag voor Westlandia. Echter na 25 minuten luwde het offensief van de thuisclub en kwam EVV beter in de wedstrijd. Shaquille Simmons werd na een solo onreglementair gestuit in de zestien maar scheidsrechter Max Kok, die overigens een prima wedstrijd floot, zag er geen penalty in. Op het half uur dook Shaquille weer de ruimte in en werd andermaal gevloerd, dit keer net buiten de zestien. Nu volgde wel een fluitsignaal. De vrije trap van Bob Vankan verdween via de lat over het doel. Vijf minuten later kwam EVV op gelijke hoogte. Na een voorzet van Omar Ramadani kwam de bal via Reno Kochanowski en Jordi Beelen voor de voeten van Bob Vankan. Die bedacht zich niet en schoot de bal van dichtbij in de linkerbovenhoek.
Voor de pauze kregen beide ploegen nog een goede mogelijkheid. Shaquille Simmons kwam vrij voor het Westlandiadoel maar zag zijn schot tegen de paal belanden. Aan de overzijde moest Michel Vercruysse een schot van Memisoglu uit zijn doel ranselen.
Ruststand 1-1.
Westlandiatrainer Edwin Grünholz voerde in de pauze een dubbele wissel door. Zag hij de bui al hangen?
Tini Ruijs moest vlak voor de pauze Omar Ramadani vanwege een blessure vervangen door Remco Gielen. Na de pauze ging Remco rechts in de verdediging spelen. Roy Gielen schoof door naar het middenveld en Demen Roumen nam de linksbackplaats in.
In de 2e helft was Westlandia geen schim meer van de ploeg die de eerste 25 minuten had gedomineerd. EVV was de betere ploeg, de thuisclub kon geen vuist meer maken. Zes minuten voor tijd viel de beslissing. Westlandiakeeper Edgar Leerdam redde eerst nog na een schot van Bob Vankan, het was vervolgens Shaquille Simmons die de terugspringende bal in het doel schoot (zie foto).
EVV hield in de slotminuten het hoofd koel en pakte zo drie heel belangrijke punten.

Resumé: EVV leverde een prima teamprestatie. Na een moeizame start knokte men zich terug in de wedstrijd en op basis van het laatste uur was de zege gewoon verdiend.

Opstelling : Michel Vercruysse, Demen Roumen, Reno Kochanowski, Rick Geenen, Roy Gielen (72e Aron Gielen), Omar Ramadani (41e Remco Gielen), Bob Vankan, Luc Tinnemans, Shaquille Simmons, Jeffry Rijkers (80e Jasko Dzurlic) en Jordi Beelen.

Foto Herman Lubsen

Voor de foto's van Bart Tummers hier klikken.

Voor een korte samenvatting van deze wedstrijd op Westlandia TV kunt u hier klikken.