EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV pakt punt tegen TEC

 EVV heeft zondagmiddag een zwaarbevochten punt behaald tegen kampioenskandidaat TEC. 

EVV - TEC  1 - 1  (0 - 1)

EVV-trainer Tini Ruijs had zijn opstelling t.o.v. het duel tegen OFC op drie plaatsen (noodgedwongen) gewijzigd. Boyd Derksen maakte zijn debuut vanwege een schorsing van Michel Vercruysse, Omar Ramadani verving de geblesseerde Bob Vankan en Bart Dings nam de plaats in van Lugemane Bezzat.
Aan TEC-zijde startte Serhat Koc op de bank.
TEC nam vanaf de aftrap het initiatief maar kon het veldoverwicht niet uitdrukken in uitgespeelde kansen. In de 22e minuut was er de eerste dikke kans maar het was Demen Roumen die het schot van de vrijstaande  Matthijs van Gessel kon blokken.
In de 33e minuut viel dan toch de openingstreffer. Een laag schot van Wimillio Vink verdween via de binnenkant paal in het doel (0-1).
Ruststand 0-1.
Tini Ruijs moest in de pauze zijn eerste wissel toepassen. Jorick Schilken bleef geblesseerd achter in het kleedlokaal. Hij werd vervangen door Jeffrey Rijkers.
De 2e helft was amper drie minuten oud toen EVV weer noodgedwongen moest wisselen. Siem van Dijck ging door zijn enkel en werd vervangen door Lugmane Bezzat.
TEC bleef de bovenliggende partij maar kon dat overwicht niet uitdrukken in echte kansen.
In de 62e minuut kwam EVV zowaar op gelijke hoogte. Demen Roumen plaatste de bal laag in de zestien. Met geen EVV'er in de buurt was het TEC-verdediger Migiel Zeller die de bal achter zijn eigen doelman in doel gleed: 1-1.
Drie minuten laten was EVV heel dichtbij een voorsprong. Na een corner was het Rick Geenen die de bal leek binnen te koppen. Een TEC-verdediger haalde de bal op de lijn weg. Volgens alle EVV'ers deed hij dat toen de bal al over de lijn was. Scheidsrechter Tunnissen zag dat zijn assistent geen doelpunt gaf en liet dus verder spelen. Volgens de EVV-mensen dicht bij de situatie was de bal duidelijk over de lijn.
TEC-trainer Frits van den Berk bracht in de slotfase alsnog Serhat Koc. In de blessuretijd schoot de spits van dichtbij tegen de lat en ontsnapte EVV aan een nederlaag.
Eindstand 1-1.

Resumé: EVV knokte 90 minuten voor een positief resultaat en zag die tomeloze inzet beloond met een punt.

Opstelling EVV: Boyd Derksen, Demen Roumen, Rick Geenen, Reno Kochanowski, Jorick Schilken (46e Jeffrey Rijkers), Aron Gielen, Bart Dings, Jordi Beelen (87e Anass Kiki), Omar Ramadani, Siem van Dijck (48e Lugmane Bezzat) en Shaquille Simmons.

Foto Bart Tummers.