EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV pakt winst in Oss

EVV heeft zondagmiddag tegen OSS'20 drie heel belangrijke punten gepakt. Het doelpunt van Jordi Beelen in de 24e minuut bleek uiteindelijk goed voor de winst.

OSS'20 - EVV   0 - 1  (0 - 1)

Bijna 9 jaar geleden stond voor het laatst een ontmoeting tussen OSS'20 en EVV op het programma. Destijds op 17 april 2009 eindigde de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor EVV. En zie vandaag werd het weer 1-0 voor de blauw-witten.

EVV wist dat er in Oss een zware klus wachtte. De thuisclub had de laatste 7 duels niet meer verloren en was lijstaanvoerder van de 2e periode.
Toch was het EVV dat het beste uit de startblokken kwam en in de 24e minuut kwam men op voorsprong. Na een voorzet van Bob Vankan schoot Bart Dings op het lichaam van een Oss-verdediger. De bal kwam vervolgens bij Demen Roumen terecht. Zijn voorzet werd door Jordi Beelen fraai binnengekopt: 0-1. 
Even later kroop EVV door het oog van de naald. Na een lage voorzet gleed Demen Roumen onderuit en was het Oss-aanvoerder Tony de Groot die van dichtbij een enorme kans kreeg. Tot ontzetting van de thuisclub schoot hij de bal hoog over.
Ruststand: 0-1.
Oss-trainer Bertran Kreekels zal onder de pauze wel een hartig woordje met zijn spelers hebben gesproken. Vanaf de aftrap zagen we een geladen thuisclub die alles naar voren gooide. Dat gebeurde overigens wel onder steeds slechter wordende omstandigheden. Flinke regenbuien teisterden de 22 spelers.
Oss-aanvaller Rob van Sonsbeek was dichtbij de gelijkmaker. Zijn kopbal in de 47e minuut verdween over het doel en even later werd een schot van diezelfde speler nog net geblokt. De beste kans voor Van Sonsbeek kwam er na een uur. Zijn kopbal leek binnen te vliegen. Maar dan heeft EVV nog altijd Michel Vercruysse, die met een geweldige reflex zijn ploeg overeind hield.
Na dat stormachtige eerste kwartier luwde het offensief van de thuisclub. EVV kwam er nu weer beter uit en msschien had Bart Dings zelf kunnen uithalen in plaats van de bal terug te leggen.
EVV kwam niet meer in de problemen en pakte (zeker gezien de overige uitslagen) drie heel belangrijke punten.

Opstelling EVV: Michel Vercruysse, Demen Roumen, Rick Geenen, Reno Kochanowski, Jorick Schilken, Bob Vankan, Roy Gielen, Aron Gielen, Jordi Beelen (86e Lugmane Bezzat), Shaquille Simmons (84e Omar Ramadani) en Bart Dings.

Op de foto van Bart Tummers is Jordi Beelen omringd door zijn ploeggenoten nadat hij de winnende treffer heeft gescoord.

Voor meer foto's van Bart hier klikken.