EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV strandt weer in 2e kw. ronde.

Voor het derde jaar op rij strandde EVV in de 2e kwalificatieronde van de KNVB-Beker.
Twee jaar geleden was VVSB te sterk in de verlenging(4-3). Vorig jaar was het RKAV Volendam dat in de verlenging met 1-0 won.
Gisteravond waren strafschoppen nodig om de winnaar aan te wijzen. EVV miste een pingel. Flevo Boys schoot alle vijf de strafschoppen feilloos binnen.

EVV startte zonder de licht geblesseerde aanvallers Siem van Dijck en Rick Polman. Zij zouden later in de wedstrijd alsnog invallen.

In de eerste helft zagen we twee ploegen die heel weinig kansen wisten te scheppen. Een kopbal van Rick Geenen werd een prooi voor Flevo Boys-doelman Rodney Rosink.

Ook in de 2e helft waren er weinig uitgespeelde kansen. De twee keepers waren zondermeer de twee beste spelers van het veld. 

Michel Vercruysse had in de 68e minuut een wereldredding in huis na een inzet van dichtbij van Yume Ramos.

Zijn collega Rodney Rosink was heel attent bij een schot van Sherry Kindo Kamara. 

Het bleef 0-0 waarna de acteurs aan de verlenging begonnen. In de 2e verlenging was EVV twee keer dicht bij de winst. Een afstandsschot van Martijn Stuff ging via een verdediger rakelings naast terwijl in de laatste minuut een schot van Shaquille Simmons tegen de paal belandde.

De onvermijdelijke penaltyreeks moest uiteindelijk uitkomst bieden. Rodny Rosink stopte de eerste strafschop van Rick Polman. Flevo Boys nam haar vijf strafschoppen foutloos zodat de hoofdklasser een feestje kon gaan bouwen.

Voor EVV een zeer teleurstellende avond. De blauwwitten speelden hun zwakste duel van het seizoen. De financiële meevaller bij het bereiken van de 1e hoofdronde werd dus voor het 3e jaar op rij misgelopen. 

Opstelling EVV : Michel Vercruysse, Demen Roumen, Rick Geenen, Reno Kochanowski, Renst van Hien, Bryan Simons ( 98e Martijn Stuff), Remco Gielen, Bob Vankan, Jordi Beelen ( 70e Siem van Dijck), Sherry Kindo Kamara ( 81e Rick Polman) en Shaquille Simmons.