EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV tevreden met remise tegen HBS

Het duel HBS - EVV eindigde in een 1-1 gelijkspel. Gezien het spelbeeld een terechte uitslag.

HBS - EVV  1 - 1 (1 - 1)

HBS speelde zondagmiddag haar 2601e competitieduel. Komend weekend viert de club (opgericht in 1893) haar 125-jarig bestaan. Het competitieduel tegen TEC is daarom verschoven naar 11 november.

EVV-trainer Tini Ruijs kon nog geen beroep doen op zijn aanvoerder Rick Geenen en startte derhalve met dezelfde basis als tegen Quick'20.
Na een kwartier aftasten was het EVV dat in de 16e minuut op voorsprong kwam. Shaquille Simmons bediende Jordi Beelen. Die ontdeed zich van zijn tegenstander en schoot de bal laag binnen: 0-1. Voor Jordi zijn eerste competitietreffer voor EVV.
Het duel bleef in evenwicht met geen echte doelkansen. In de 33e minuut kwam HBS op gelijke hoogte. Na een vrije trap was het Ruben Schaken die de bal laag van dichtbij voorbij Michel Vercruysse tikte: 1-1. Voor Schaken zijn eerste seizoenstreffer.
Overigens was de steeds op het randje van buitenspel spelende Schaken veruit de gevaarlijkste HBS'er.
Ruststand 1-1
In de 2e helft daalde het niveau behoorlijk. Het spel werd steeds rommeliger en het duel lag vaak stop vanwege kleine blessures.
Tini Ruijs bracht in de 64e minuut Bart Dings en Siem van Dijck voor Omar Ramadani en Jeffrey Rijkers.
In de slotfase werd het wel steeds spannender. HBS'er Tidde Tromp profiteerde niet van geklungel in de EVV-achterhoede en schoot geheel vrijstaand de bal naast het doel. Aan de overzijde was het Bob Vankan die HBS-doelman Nick Hasper tot twee keer toe na een vrije trap tot een redding dwong. Een bekeken vrije trap van Reno Kochanowski vanaf de middellijn kon Hasper nog net tot corner verwerken. Met een kopbal van Willem Six die naast ging, werd het duel afgesloten .

EVV-trainer Tini Ruijs was na afloop niet ontevreden: "De 1e helft was best acceptabel. Jammergenoeg werd het in de 2e helft steeds rommeliger. Ik kan leven met het punt."

Opstelling EVV: Michel Vercruysse, Demen Roumen, Reno Kochanowski, Luc Tinnemans, Remco Gielen, Omar Ramadani (64 Bart Dings), Bob Vankan, Roy Gielen, Shaquille Simmons, Jordi Beelen, Jeffrey Rijkers (64e Siem van Dijck).

Foto Bart Tummers