EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV uitgeschakeld na dubieuze strafschop

119 minuten waren er gespeeld in het bekerduel tussen RKAV Volendam en EVV. Terwijl iedereen al dacht aan de strafschoppenreeks, kreeg de thuisclub nog een corner. Volendamspeler Joy Tol ging ineens met een harde gil naar de grond. Hij zou zijn geduwd. Scheidsrechter De Cock wees tot ontsteltenis van alle EVV'ers en tot verbazing van menig Volendamsupporter naar de stip. Aanvoerder Harry Zwarthoed schoot even later zijn ploeg naar de volgende ronde en liet EVV met een zware kater richting Limburg vertrekken.

Trainer Tini Ruijs startte met dezelfde basiself als tegen vv Brielle en hij zag hoe zijn ploeg goed aan de wedstrijd begon. Met name rond de 20e minuut moest Volendamkeeper Sander Binken alle zeilen bijzetten om zijn ploeg voor een achterstand te behoeden. Schoten van Omar Ramadani, Shaquille Simmons en Bob Vankan werden een prooi voor Binken. In het 2e deel van de 1e helft kwam de wedstrijd meer in evenwicht.
Ruststand 0-0
In de eerste 10 minuten na de pauze kreeg EVV enkele goede mogelijkheden. Zo was het in de 50e minuut Jordi Beelen die na een mooie actie Omar Ramadani bediende. Deze kon vrij uithalen maar zag zijn schot hoog over het doel verdwijnen.
Na een uur wedstrijd kreeg de thusclub meer grip op de wedstrijd. Na slecht uitverdedigen was het Bob Vankan die de lob van Volendamspits Springer over Michel Vercruysse nog voor de lijn met de borst kon wegwerken.
EVV grossierde steeds meer in foute passes. Vrije trappen leverden niets op en de corners bereikten niet de sterke koppers Rick Geenen en Reno Kochanowski.
Zo bleef het 0-0. In de 1e verlenging kwam EVV heel goed weg toen een schot van Eric Veerman tegen een medespeler belandde waardoor de bal in de handen van Michel Vercruysse belandde.
In de 2e verlenging was de beste kans voor Volendammer Niels Springer. Hij kwam vrij voor Michel Vercruysse maar deze kon de inzet tot corner verwerken.
En toen brak de laatste minuut aan. Terwijl de corner hoog naar de de 2e paal kwam, was het Volendammer Joey Tol die aan de andere kant van de zestien wegsprintte, abrupt inhield en voelde hoe Luc Tinnemans tegen hem aan liep. Na een flinke schreeuw volgde het fluitsignaal van scheidsrechter De Cock. Aanvoerder Harry Zwarthoed schoot de strafschop feilloos binnen.

Al met al een zeer teleurstellende bekeravond. EVV speelde niet goed en had de pech dat scheidsrechter De Cock in de truc van de Volendamspits trapte.