EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV verzuimt zichzelf te belonen

EVV heeft zichzelf zondagmiddag in het thuisduel tegen Hercules ernstig tekort gedaan. Gezien het aantal kansen was een grote zege zondermeer mogelijk geweest. Echter de 10 spelers van Hercules wisten in de slotfase hun enige mogelijkheid te verzilveren en bezorgden EVV zo een flinke kater.

EVV - Hercules  1 - 1 (0 - 0)

Trainer Tini Ruijs had een basispaats ingeruimd voor Aron Gielen. Luc Tinnemans ontbrak vanwege een knieblessure.
Vanaf de aftrap liet EVV zien dat men de punten in eigen huis wilde houden. In de 7e minuut kwamen de gasten al goed weg toen een schot van Bob Vankan op de paal belandde. En direct daarop schoot Roy Gielen van dichtbij op de vuisten van Herculesdoelman Fons Mulder.
Hercules had niet veel in te brengen en kwam amper voor het doel van Michel Vercruysse. Zijn collega Fons Mulder daarentegen had over werk niet te klagen. Het lukte de EVV-voorwaartsen echter niet de bal voorbij de Herculesdoelman te krijgen. Jordi Beelen was er nog het dichtst bij. Zijn inzet, na een voorzet van Jeffrey Rijkers, was te slap om Mulder te verslaan.
Ruststand 0-0
Na de pauze eenzelfde spelbeeld. Een verwoed aanvallend EVV kreeg weer een aantal goede mogelijkheden. Zo zagen we in de 54e minuut hoe na een prima aanval via Siem van Dijck en Bob Vankan de bal belandde bij Omar Ramadani. Helaas verdween zijn kopbal naast het doel. In de 58e minuut noteerden we dan toch de dikverdiende voorsprong. Een voorzet van Remco Gielen werd door Bob Vankan fraai binnengekopt: 1-0. Voor Bob zijn 5e treffer.
In de 61e minuut bracht Herculestrainer Jochem Twisker met Matthijs Blijham en Walid Ould-Chikh twee verse krachten. Voor Blijham duurde zijn invalbeurt slechts vier minuten. Dit vanwege het feit dat hij de doorgebroken Siem van Dijck vasthield.
EVV kreeg steeds meer kansen maar weigerde de definitieve klap toe te dienen.
In de 84e minuuut kwam dan de grote domper. Het was Ould-Chikh die na een goede actie Tijjani Noslin bereikte. De invaller schoof de bal vanuit een moeilijke hoek via de binnenkant van de paal binnen en bepaalde zodoende de eindstand op 1-1.
Voor EVV een flinke domper en het gevoel dat men twee punten had verloren.
Trainer Tini Ruijs was na afloop enorm teleurgesteld: "We hadden dit duel met zeker 5 doelpunten verschil moeten winnen. Op de bank werden we bijna gek van al die gemiste kansen."

Opstelling EVV: Michel Vercruysse, Demen Roumen, Remco Gielen, Reno Kochanowski, Rick Geenen, Bob Vankan, Aron Gielen (77e Bart Dings), Roy Gielen, Omar Ramadani (66e Shaquille Simmons), Jordi Beelen, Jefffey Rijkers (46e Siem van Dijck)

 Foto: Bart Tummers

 

 

Hieronder leest u hoe de verslaggever van Hercules de wedstrijd heeft verwoord.

Hercules "steelt" met tien man een punt bij EVV

Een matig Hercules heeft een punt overgehouden aan de ontmoeting tegen EVV in het Limburgse Echt.

De ploeg van trainer Tiny Ruys startte scherp en zette Hercules direct onder druk. Dit leidde na 6 minuten al tot een knal op de paal gevolgd door weer een goed schot dat prima door Fons Mulder werd gepareerd. Hercules stond erbij en keek ernaar. De ploeg was geen schim van het team dat de afgelopen weken steeds beter ging spelen. Of dit nu komt door de lange busreis naar Echt of de jeugdigheid en daaraan gekoppelde wisselvalligheid van het team zal altijd een vraag blijven maar deze vertoning leek nergens naar.

Hercules had geen grip op het middenveld waar zowel de jonge als ervaren spelers de bal niet in de ploeg konden houden, hun tegenspeler lieten gaan of uit hun positie gingen lopen waardoor een goede aanvalsopzet niet mogelijk was. Het was aan keeper Fons Mulder te danken dat de rust met 0-0 werd bereikt . Mulder revancheerde zich hiermee voor zijn zwakke optreden van vorige week. Laten we hopen dat het hele team dat voorbeeld volgende week tegen v.v. Goes volgt!

Na rust eenzelfde spelbeeld. Een sterk EVV dat de aanval zoekt , kansen creëert maar steeds geconfronteerd wordt met haar eigen tekortkoming dat het geen doelpunten kan maken. Uiteindelijk lukt het de Limburgers de terechte voorsprong op het scorebord te zetten door een bij de eerste paal door Bob Vakan ingekopte voorzet, 1 – 0. Hercules wisselt om nu toch meer druk naar voren te zetten. Mathijs Blijham komt voor Connor Blote en Walid Ould Chick voor Dave Hensbergen. Voor Blijham wordt het een zeer kort optreden van slechts 4 minuten als hij een doorgebroken EVV aanvaller aan het shirt trekt en met rood kan vertrekken.

EVV gaat verder met kansen creëren om ze vervolgens te verknallen. Hercules zet een tandje bij en komt nu met 10 man wat vaker voor de goal. Dat levert enkele kansen op voornamelijk voorbereid door de goed ingevallen Walid Ould Chick. Het is ook hij die ,de eveneens voor Jeffrey Vlug ingevallen Tijani Noslin, in staat stelt de gelijkmaker te produceren. Met een strakke voorzet bereikt hij Noslin in de 16 -meter die met een prachtige passeerbeweging een verdediger en daarna keeper Vercruijsse het bos instuurt om vervolgens via de binnenkant van de paal de 1 -1 aan te tekenen.

Een "gestolen” punt uit een door Hercules zeer matig gespeeld duel is de enige positieve "afdronk” van deze wedstrijd. De komende twee weken staan de thuiswedstrijd tegen v.v. Goes en het uitduel tegen Quick’20 nog voor de feestdagen op het programma, belangrijke duels waarin veel beter gespeeld dient te worden om tot een goed resultaat te komen. Dat het team voetballend dit kan heeft het al aangetoond en komt het dus nu aan op andere facetten als onverzettelijkheid én de absolute wil om voor de winst te gaan. Als dat wordt opgebracht komen de winstpunten vanzelf!