EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV wederom in slotfase onderuit

EVV heeft zaterdagavond bij de start van het nieuwe voetbalseizoen een 0-1 nederlaag geleden tegen Jong Volendam. De overwinning van de Volendammers was terecht maar EVV had zeker mogelijkheden om een punt te pakken.

EVV - Jong FC Volendam  0 - 1  (0 - 0)

Net als afgelopen woensdag tegen RKAV Volendam kwam ook deze 0-1 nederlaag tegen Jong Volendam in de slotfase tot stand.

Trainer Tini Ruijs stuurde dezelfde elf spelers het veld in als tegen vv Briele en RKAV Volendam.
Vanaf de aftrap namen de beloften van Volendam (gemiddelde leeftijd 19 jaar) het initiatief. EVV moest ver terug en kwam in het eerste half uur een paar keer goed weg. Aanvallend kon EVV geen vuist maken. Maar in de 29e minuut kregen de blauw-witten wel de beste kans van de de 1e helft. Het was Jordi Beelen die oog in oog kwam met Volendamkeeper Nordin Bakker. Deze keerde de inzet van de EVV-spits.
In de slotfase van de 1e helft zette Volendam nog een keer aan en moest Jeffrey Rijkers een inzet voor de lijn weghalen.
Ruststand 0-0
Trainer Ruijs wisselde in de pauze Aron Gielen voor Luc Tinnemans.
De eerste kans in de 2e helft was er voor Volendamverdediger Mohamed Betti. Zijn schot/voorzet belandde via de lat over het doel.
In de 56e minuut kreeg EVV haar 2e mogelijkheid en weer was het Jordi Beelen die vrij voor Bakker verscheen. Andermaal bleef de Volendamkeeper overeind.
Langzaam begon EVV te denken aan een punt maar het was Nick Runderkamp die daar anders over dacht. In de 77e minuut schoot hij, geheel vrijstaand, de bal voorbij Michel Vercruysse.
In het laatste kwartier gooide EVV alles naar voren maar wist men de gastenverdediging niet te breken.
Eindstand 0-1

Resume: EVV trof in Volendam een ploeg die heel veel voetbalkwaliteiten in huis heeft. Toch dikke complimenten voor de EVV'ers . Men bleef tot de laatste seconde knokken voor een positief resultaat. Met een beetje geluk had men zeker een punt uit het vuur kunnen slepen.

Opstelling EVV: Michel Vercruysse, Demen Roumen, Rick Geenen, Reno Kochanowski, Jorick Schilken, Aron Gielen (46e Luc Tinnemans), Bob Vankan,  Omar Ramadani, Shaquille Simmons (85e Jasko Dzurlic), Jeffrey Rijkers (72e Roy Gielen) en Jordi Beelen.