EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

EVV wint derby !

De Limburgse derby tussen EVV en Groene Ster eindigde zaterdagavond in een 2-1 overwinning voor de thuisclub.
Het was een zeer zwaarbevochten overwinning voor de blauwwitten. Met name in het laatste half uur en zeker na het wegvallen van aanvoerder Rick Geenen was het alle hens aan dek bij EVV. 

De aftrap van het duel werd gedaan Prins Björn I en jeugdprins Thomas 1 van CV De Aester. Jeugdprins Thomas is speler van EVV JO13.

Vervolgens was het de beurt aan de speler van de week. Een zeer opvallende speler dit keer. Dani Ritzen (EVV JO8) is het zoontje van Groene Ster speler Jorrit,terwijl zijn opa Frans bestuurslid is van EVV.
Samen met zijn broertje Xavi gaf Dani Groene Ster doelman Lennart Quaden het nakijken.

EVV-trainer René Eijer kampte met de nodige personele problemen. Naast een aantal blessuregevallen kon hij ook geen beroep doen op de geschorste Remco Gielen. Daarom posteerde hij Shaquille Simmons (net terug van een blessure) als rechterverdediger. Shaquille speelde overigens een puike partij. Op de bank zagen we vier O19 spelers waarvan sommigen 's middags reeds hadden gespeeld.

In de openingsfase was Groene Ster het meest dreigend maar het was toch EVV dat op voorsprong kwam. Na een corner van Aron Gielen kopte verdediger Reno Kochanoski tegen de lat. De bal viel voor de voeten van Bryan Simons die van dichtbij kon scoren : 1-0.(zie foto)
EVV kwam na het doelpunt steeds beter in de wedstrijd maar had in de 26e minuut veel geluk toen Chefrino Eind vrij kon uithalen. Zijn schot kwam via de onderkant van de lat weer in het veld.
Aan EVV-zijde zagen we een schot van Rick Polman rakelings naast het doel gaan.
Vak voor de pauze kwam EVV op 2-0. Het was andermaal na een corner van Aron Gielen. Nu was het aanvoerder Rick Geenen die fraai raak kopte
Ruststand : 2-0
De eerste kans na de pauze was voor EVV, echter Siem van Dijck strandde op doelman Lennart Quaden.
Na een uur wedstrijd moest EVV verder zonder Jordi Beelen. De aanvaller moest met een zware knieblessure van het veld.
Groene Ster trainer Maurice Verbunt bracht met Aleksander Stankov en Jorrit Ritzen twee extra aanvallers. EVV kon zich opmaken voor een moeilijk laatste half uur.
Tot grote schrik van heel EVV moest ook nog aanvoerder Rick Geenen met een hamstringblessure naar de kant. Zijn vervanger was Tomas Overhof die na twee jaar zijn comeback maakte.
In de zeer hectische slotfase moest EVV ver terug. De gasten kregen diverse kansen maar het duurde toch tot zeven minuten voor tijd voordat de aansluitingstreffer viel. Het was Chefrino Eind die met een achterwaartse kopbal succes had.
In de ultieme slotfase kopte Jorrit Ritzen geheel vrijstaand naast en werd de schreeuw om een strafschop (Reno Kochanowski tackelde Chefrino Eind binnen de zestien) door scheidsrechter Frank van den Elzen weggewuifd.
Na zeven minuten blessuretijd vond de scheidsrechter het welletjes en kon EVV er drie punten bijschrijven.
Dikke pluim voor alle spelers (zeker ook de O19 spelers) en de staf.
Door de derde overwinningen op rij klimt EVV naar de subtop.

Opstelling EVV :Michel Vercruysse, Reno Kochanowski, Rick Geenen (A) (73e Tomas Overhof), Renst van Hien, Shaquille Simmons, Bryan Simons, Aron Gielen, Bob Vankan, Jordi Beelen ( 59e Karim Ait Kassi), Rick Polman (86e Nawfal Pijjou) en Siem van Dijck.

Foto : Bart Tummers

Voor beelden van de wedstrijd zie : https://www.youtube.com/watch?v=3W2PW0_afWs

Maandagavond is er op TVellef vanaf 18.00u een samenvating te zien van de wedstrijd.