EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Eén punt gewonnen of toch twee verloren?

Voor de wedstrijd EVV Echt - Dongen waren de belangen duidelijk. Indien je naar boven wil gaan kijken moet er gewonnen worden want dit wordt weer een seizoen waarin elk punt gaat tellen. Het niveauverschil in met name het rechterrijtje is klein.

Trainer Leo Beckers koos voor dezelfde elf spelers die tegen Hoogland 0-0 speelden. De eerste helft was een gelijk opgaande wedstrijd met voor beide teams een aantal kansen c.q mogelijkheden.

Aziz Khalouta kreeg een kans op aangeven van Juul Respen en Juul kreeg twee mogelijkheden maar de ruststand was 0-0. Luc Tinnemans bleef geblesseerd achter in het kleedlokaal en werd vervangen door Roy Gielen. Dongen kwam iets beter uit het kleedlokaal en dit resulteerde in de 0-1 in de 56ste minuut. Nu moest EVV Echt meer risico in hun spel gaan leggen. Maar in de 60ste minuut kreeg Aziz Khalouta twee maal geel binnen 30 seconden en moest hij met rood op zak gaan douchen.

De trainers van EVV bedachten een nieuwe strategie en Remco Gielen en Reno Kochanowski kwamen in het veld. Met Juul Respen als enige spits en veel strijd en pressie op elke bal leek het wel of EVV Echt met 11 man speelde en Dongen met 10.

In de 77ste minuut kreeg Remco Gielen een enorme kans, vrij voor de keeper schoot hij echter te gehaast over het doel. In de 80ste minuut werd, de inmiddels ook ingevallen Jordi Beelen, binnen de beruchte lijnen neergelegd en kreeg EVV Echt een terechte penalty. Helaas miste Juul Respen. Dongen-doelman Wessel Sprangers dook naar de juiste hoek en kreeg een hand achter de bal.(zie foto)

Meteen daarna was het geluk aan de zijde van EVV Echt toen Dongen tegen de paal schoot. EVV bleef aandringen en met nieuwkomer Cedric Mertens in de ploeg bleef EVV de betere ploeg. De strijdlust werd in de absolute eindfase beloond doordat Jordi Beelen na een enorme scrimmage het laatste tikje tegen de bal gaf en de bal in het doel verdween. (zie foto)

Eindstand 1-1.

Resumé : knap met 10 man nog gelijk spelen. Na afloop hadden de meeste spelers toch het gevoel dat er nog meer had ingezeten.

Volgende week naar OSS 20 de huidige nummer 2 van de ranglijst. De eerste ploeg uit het rechterrijtje waar we het tegen gaan opnemen.

Opstelling  EVV Echt : Michel Vercruysse, Koen Verheij (85e Cedric Mertens), Manny Peters, Quinn Devoi, Jeffrey Rijkers (67e Reno Kochanowski), Aron Gielen (A), Luc Tinnemans (46e Roy Gielen),  Boris Gehlen ( 67e Remco Gielen), Björn Stassen (80e Jordi Beelen), Aziz Khalouta en Juul Respen.

Toeschouwers : 250

Gele Kaarten :

EVV Echt : Aziz Khalouta (2x)

Dongen : Luuk Hultermans en Mohamed Mansaray

Foto's : Herman Lubsen