EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Geen kermis en supporters, wel 3 punten.

Op kermiszondag (echter helaas zonder echte kermis) pakte EVV Echt haar eerste overwinning. Het was Stijn Keulen die vlak voor de pauze met een prachtige vrije trap de enige treffer liet noteren.

EVV-trainer René Eijer kon weer een beroep doen op aanvoerder Rick Geenen. Bij Hollandia haakte doelman Brian van der Werff in de warming-up af. Joey Wiese nam zijn plek in.

Middenvelder Aron Gielen moest al na 24 minuten naar de kant met een kuitblessure. Stijn Keulen was zijn vervanger.
In de eerste twintig minuten was het een volkomen gelijkopgaand duel zonder echte doelkansen. Vervolgens werd EVV Echt sterker maar een aantal corners leverden niets op en een vrije trap van Stijn Keulen ging rakelings naast.
Hollandia kreeg in de 40e minuut haar eerste dikke kans. Spits Sonny Pronk tikte een voorzet net naast het doel.
Het cruciale moment in de wedstrijd kwam er in de 44e minuut. Na een verre pass van Reno Kochanowski kwam Giel Pierry voorbij zijn tegenstander. De uitkomende doelman Wiese schoffelde Giel tegen de grond(net buiten de zestien). Scheidsrechter Voncken trok rood en zo moest Brian van der Werff alsnog aan de bak. Zijn eerste actie was de bal uit het net halen want de vrije trap werd door Stijn Keulen perfect over de muur en in de bovenhoek gekruld.
Ruststand : 1-0
Na de pauze bleef het aanvankelijk een gelijkopgaand duel. Er was amper te merken dat Hollandia een speler minder had. De gasten probeerden het vaak met hoge ballen. Echter Michel Vercruysse kwam geen moment in gevaar.
in de slotminuut kreeg Rick Polman nog een uitgelezen kans op 2-0. Hij aarzelde echter te lang waardoor Van der Werff nog kon ingrijpen.
Eindstand : 1-0

Resumé : een heel belangrijke overwinning voor de blauwwitten die zich nu kunnen gaan opmaken voor de clash tegen Groene Ster a.s. zondag.

Opstelling EVV Echt : Michel Vercruysse, Remco Gielen, Rick Geenen(A), Reno Kochanowski, Karim Ait Kassi, Aron Gielen (23e Stijn Keulen), Luc Tinnemans, Bob Vankan, Siem van Dijck, Giel Pierrey (73e Carlos Uhia) en Rick Polman.

Foto’s : Herman Lubsen