EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Gemert laat EVV zien hoe het wel moet

Zo'n 500 toeschouwers waren er zondagmiddagmiddag aanwezig op sportpark Molenbroek in Gemert. Net zoals op vele velden dit weekend werd ook hier bij aanvang van het duel één minuut niet gespeeld als statement tegen racisme.

De toeschouwers zagen in de 1e helft een aantrekkelijk duel tussen twee aanvallende ploegen. De thuisclub forceerde in het eerste half uur 7 corners maar wist daar geen voordeel uit te halen. EVV had toen eigenlijk allang op voorsprong moeten staan.

In de 12e minuut kapte Siem van Dijck in de zestien zijn tegenstander en doelman Barten uit en legde de bal klaar voor de inkomend Bryan Simons. Tot ontzetting van heel EVV schoot Bryan de bal via de voet van een Gemert- verdediger naast het doel. (zie foto).
In de 27e minuut zag Rick Polman zijn lob over doelman Barten maar ook over het doel verdwijnen. Na de botsing met de Gemert-doelman moest de EVV-spits langdurig worden behandeld maar kon gelukkig verder.
Tien minuten voor de pauze leek de 0-1 dan toch te vallen. Na een prachtige pass van Bob Vankan stormde Demen Roumen de zestien in. Na een ontwijken van een forse tackel van een Gemert-verdediger legde hij de bal af op de inkomend Siem van Dijck. Diens schuiver belandde op de paal. Als Demen na die tackel tegen de grond was gegaan,had scheidsrechter Tunnissen zeker een strafschop gegeven. Maar ja wat is wijsheid in zo'n situatie?
Vlak voor de pauze liet de thuisclub zien hoe het wel moet. Joop Daniëls legde de bal breed op de inkomende Ralf Kemper die van dichtbij wel wist te scoren.
Ruststand : 1-0
In de 2e helft drong EVV steeds meer aan. Bryan Simons treuzelde te lang met schieten en een lob van Rick Polman verdween naast het doel.
Gemert loerde op de counter en had daarmee in de 63e minuut succes. Een voorzet van aanvoerder Thijs van Pol (die voortdurend voor gevaar zorgde) werd door de inkomende Willem Jan Dekker hard achter Michel Vercruysse geknald : 2-0.
In de laatste 25 minuten gooide EVV alles naar voren. Echter de vele hoge ballen op Rick Geenen en Rick Polman waren bijna allemaal een prooi voor de centrale verdedigers van Gemert.En als er al eens een bal doorkwam, stond doelman Barten op de juiste plek.
Het bleef uiteindelijk 2-0. EVV behaalde uit de laatste vier duels slechts twee punten en zit dus in een flinke dip.

Gemerttrainer Reinald Boeren verwoordde het afloop tegenover de pers als volgt :

"We zullen er maar niet al teveel woorden aan vuil maken, want we speelden niet goed vandaag. In de 1e helft was EVV beter en het mag een wonder genoemd worden dat er geen Limburgs doelpunt viel voor de rust. Tot twee keer toe miste een EVV-speler een kans binnen het vijfmeter gebied voor open doel.
Na de 2-0 in de 2e helft hebben we met kunst en vliegwerk de overwinning binnengesleept."

Opstelling EVV :

Michel Vercruysse, Demen Roumen, Reno Kochanowski, Rick Geenen(a), Remco Gielen, Aron Gielen, Bob Vankan, Bryan Simons, Shaquille Simmons, Rick Polman en Siem van Dijck.

Foto's  : Bart Tummers en Herman Lubsen.

 

Hieronder het verslag van het duel zoals dat op de site van Gemert staat :

 

Gemert heeft zondagmiddag opnieuw goede zaken gedaan. De ploeg van Reinald Boeren pakte voor de vijfde achtereenvolgende keer voor eigen publiek de volle buit. Dit keer werd EVV uit Echt teruggewezen: 2-0.

Gemert speelde zondag alweer de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2019. Het werd een enerverende middag; een open wedstrijd, met veel goede momenten, kansen over en weer, spanning en een – door een zwartwitte bril bekeken – goede afloop.

Bij Gemert keerde Lars Teuben terug op de linksbackpositie. Jens Leijten is hersteld van zijn polsblessure en nam zijn positie op de andere flank in.

Ook bij Gemert-EVV werd stilgestaan bij de strijd tegen racisme. Toen de wedstrijd na een minuut werd vervolgd, boeide die direct. Niet dat het niveau van het voetbal meteen zo hoog was, maar het spel golfde op en neer en beide ploegen kregen kansen.

De eerste dreiging kwam van Gemert. Twee schoten van Willem den Dekker werden geblokt, uit de daaruitvolgende corner mocht de middenvelder van Gemert opnieuw uithalen, maar nu lag Michel Vercruysse, de keeper van EVV, dwars.

De grotere kansen in de eerste helft waren niettemin voor de gasten. Bryan Simons had in de 12e minuut de hoek voor het uitzoeken, maar zijn inzet werd gekeerd en Gemert ontsnapte miraculeus. Even later was Rick Polman dichtbij de openingstreffer, maar was het uitkomen van Bono Barten genoeg om een doelpunt te voorkomen; de bal belandde op het dak van het doel. In de 35e minuut noteerde EVV de grootste kans van de wedstrijd; Siem van Dijck had de 0-1 op zijn schoen, maar schoot het leder op de paal en liet Gemert opgelucht adem halen.

Als jullie het niet doen, dan wij wel, hoorde je de zwartwitten denken. Er ging een mooie aanval aan vooraf. Joop Daniëls verzorgde de voorzet, Ralf Kemper maakte het karwei af. Zo mocht Gemert een 1-0 voorsprong koesteren toen de scheidsrechter het rustsignaal liet horen. De zwartwitten hoorde je op dat moment niet klagen.

EVV moest na de hervatting op zoek naar de gelijkmaker en probeerde Gemert terug te dringen op eigen helft. Juist op het moment dat de Limburgers daarin steeds meer leken te slagen, rond het uur, kwam Gemert op 2-0. Het was opnieuw een ragfijne aanval. Thijs van Pol kwam door op links en leverde de perfecte voorzet af op de aanstormende Willem den Dekker, die de bal hoog in de touwen ramde. Heerlijke treffer, geruststellende voorsprong.

Het was overigens de wedstrijd in een notendop. EVV heeft een prima voetballende ploeg, was bij lange fases dominant, maar liet te veel kansen onbenut. Gemert was efficiënter in de afronding en maakte daarmee het verschil.

Niet dat de Gemertse supporters na de tweede treffer rustig achterover konden leunen. EVV gaf de moed niet op en ging op jacht naar de aansluiting. Dat gaf Mark Westerlaken en Bram Jacobs het podium om te excelleren. De twee centrale verdedigers van Gemert behoren het hele seizoen al tot de sterkhouders van het elftal en hielden ook deze zondagmiddag grote opruiming achterin.

Bij EVV doofde langzaam maar zeker het vuurtje en zo kon Gemert na negentig boeiende minuten opnieuw drie punten bijschrijven. De zwartwitten zijn daarmee naar een prachtige derde plaats op de ranglijst geklommen. Er volgen in 2019 nog twee uitwedstrijden: komende zondag de derby in Veldhoven tegen UNA, op 14 december de afsluiter tegen DEM in Beverwijk.

GEMERT: Barten; Leijten, Westerlaken, Jacobs, Teuben, Habraken, Brouwers, Den Dekker, Daniëls (72. Kreekels), Van Pol en Kemper.