EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Groene Ster - EVV 1-1

Groene Ster en EVV hebben zaterdagavond de punten gedeeld. EVV kwam in de 2e helft via Renst van Hien op 0-1. Groene Ster aanvoerder Maikel van Kesteren zorgde 17 minuten voor tijd voor de gelijkmaker.

Het was gezellig druk op sportpark Pronsebrtoek. Zo'n 750 toeschouwers zagen hoe EVV in de openingsfase het initiatief had. In de 10e minuut was er de eerste kans voor EVV. Na een verkeerde terugspeelbal was het Sherry Kindo Kamara die de bal net naast het doel tikte.
Eerste gevaar van de thuisclub kwam er na een kwartier toen Michel Vercruysse een vrije trap van Dylan Zwartjes niet klemvast kreeg en Rick Geenen de bal tot corner moest verwerken.
In de slotfase van de 1e helft waren beide ploegen nog een keer dicht bij de openingstreffer. Eerst was het Sherry Kindo Kamara die een aantal verdedigers aan de achterlijn uitkapte. Zijn lage voorzet kon nog net op het nippertje worden weggewerkt.
De beste kans van de eerste helft was er voor Cem Unal. De spits had na een voorzet van Chefrino Eind de bal vrij voor het intikken. Gelukkig voor EVV plaatste hij de bal naast het doel.
Ruststand : 0-0
EVV-trainer René Eijer bracht bij het begin van de 2e helft Shaquille Simmons voor Sherry Kindo Kamara.
EVV begon prima. Een uithaal van Rick Polman belandde in de handen van Groene Ster doelman Lennart Quaden en Shaquille Simmons zag zijn schoten over en rakelings naast het doel verdwijnen.
In de 58e minuut kwam EVV op voorsprong. Na een corner van Bryan Simons was het verdediger Renst van Hien die snoeihard raak kopte : 0-1
Even later moest Quaden vol aan de bak : Na een voorzet van Renst van Hien werd de bal door Shaquille Simmons teruggekopt naar Rick Polman. Diens schot kon Quaden met een geweldige redding nog tot corner verwerken.
Na een uur lag het duel geruime tijd stil. Groene Ster aanvaller Cem Unal moest met een zware blessure per brancard van het veld. Gevreesd werd voor een enkelbeuk.  
De thuisclub hanteerde vervolgens steeds meer de lange bal van achteruit.
In de 73e minuut kwam men op gelijke hoogte.Na een verre ingooi belandde de bal via Jorrit Ritzen bij Maikel van Kesteren, waarna die met een geplaatst schot Michel Vercruysse het nakijken gaf : 1-1
In de slotfase konden beide ploegen geen grote kansen meer creëren en bleef het dus uiteindelijk 1-1.
Resumé : na een spannende, sportieve wedstrijd was het gelijkspel een terechte uitslag. 

Beide ploegen kunnen zich gaan opmaken voor de 2e kwalificatieronde van de TOTO KNVB-Beker a.s. woensdag. Groene Ster ontvangt daarin Kloetinge. EVV speelt een thuisduel tegen Flevo Boys.

Opstelling EVV : Michel Vercruysse, Demen Roumen, Reno Kochanowski, Rick Geenen (A), Renst van Hien, Remco Gielen, Bob Vankan (90e Martijn Stuff), Bryan Simons, Sherry Kindo Kamara (46e Shaquille Simmons), Siem van Dijck( 80e Jordi Beelen) en Rick Polman.