EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Helden 2 – EVV Echt 2  2-4

In Helden kunnen ze goed voorspellen!

Rust: 1-4 eindstand: 2-4. En dit met een verrassende * teamopstelling, een dikke pluim voor allen!

 

Op de site van Helden lazen we afgelopen week: ‘ EVV zal wel gebrand zijn op een overwinning, nadat we hen vorig jaar in Echt met een 1-8 getrakteerd hebben’.
Die voorspelling is dus uitgekomen, want aan de rust stond er 1-4 op het scorebord en dat was zeker niet geflatteerd.
EVV startt e voortvarend maar in de 6e claimde Helden uit hun eerste aanval een strafschop. Alex vond dit overdreven dus wuifde de scheids het Heldens protest weg. EVV nam het initiatief weer over,
werd enkele keren gevaarlijk voor doel, maar kwam niet verder dan corners en vrije trappen.
Uit zo’n vrije trap wist Joppe In de 15e slim de zich vrijlopende Yael te vinden, die rustig en bekwaam de score opende. EVV bleef nu op het Heldense doel afstevenen en dat werd in de 32e beloond toen Sidney een geweldige pas op Joppe gaf en daardoor deze in staat stelde om ( via een buitenkantje) de Heldense doelman knap te verslaan.
In de 33e kwamen de blauwen van Helden gevaarlijk opzetten en dachten via een unieke uitgespeelde kans de aansluitingstreffer te scoren. Dat was echter zonder Daan gerekend, die na een ultieme reflex de bal uit doel ranselde. Deze redding gaf EVV vleugels en in een dolle 10 minuten zorgde Yael in de 40e en 43e minuut voor 0-4. Dit na een aantal onnavolgbare technische hoogstandjes. Hij was samen met Sjors een echte plaag voor de Heldense achterhoede.
In de extra speelminuten wist Helden nog tegen te scoren, waardoor de thee misschien voor hen wat beter smaakte?

Na rust nam echter EVV weer direct het initiatief, een overtreding op Yael in de strafschopzone werd niet bestraft en vanuit een goede organisatie vonden het viertal Sil, Joppe , Takudzwu en Yael elkaar steeds beter. Jammer dat hun combinaties niet werden verzilverd, anders was Helden al in de 55e uitgeteld. Nu bleven ( dat moet gezegd) de Heldenaren voetballen en hopen dat een bal voor hen goed zou vallen. Dit lukte bijna toen ze in de 75e de linkerpaal- en noeste krijger Jim (redding op de lijn) op hun weg naar doel vonden. Inmiddels lieten matchwinnaar Yael ( in de 70e) en de moegestreden Sjors ( 74e) zich vervangen, dit door de heroptredende Achmet en Victor.
Opwinding in minuut 80, bij een aanval over links vond de scheids het nu wel nodig om voor Helden een penalty te fluiten, 2-4. In de resterende minuten creëerde EVV zich nog enkele kansen, zo kopte Sil(!) op bovenkant lat, schoot Joppe voorlangs en miste Manny (!) nipt. Het pleitte voor Helden dat ze tot de laatste minuut bleven geloven in een beter resultaat!
 
*Voetnoot:
Voor de wedstrijd werden enkele spelers opgelapt door Tim, zijn herstel- en plakwerk leidde mede tot succes, daarnaast speelde Tim zelf ook een goede wedstrijd.
 
Komende zondag (kermiszondag zonder kermis) speelt EVV Echt 2 haar 2e thuiswedstrijd. Tegenstander is GSV'28 2. Aanvang : 10.30u