EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Hollandia en EVV Echt delen de punten.

Hollandia en EVV Echt kwamen zondagmiddag in Hoorn niet tot scoren. Met de remise kon EVV –trainer Leo Beckers wel leven.

Op het prachtig gelegen sportcomplex van Hollandia speelde EVV Echt sinds lange tijd weer eens een duel op natuurgras. De laatste keer was op 6 oktober 2019 uit bij Hercules.

Trainer Leo Beckers had t.o.v het thuisduel tegen Blauw Geel’38/Jumbo zijn team op drie plaatsen gewijzigd. Luc Tinnemans keerde terug in de basis. Stijn Keulen startte achter de spitsen en Quinn Devoi maakte zijn debuut centraal achterin. De jonge verdediger speelde een prima partij!

In de 1e helft zagen de 100 toeschouwers weinig hoogtepunten. Beide ploegen acteerden voorzichtig. Opvallend was wel het feit dat er bij de thuisclub de aanvallen wel heel vaak strandden op buitenspel.
In de 39e minuut was er de eerste dikke kans voor Hollandia. Na een afgeslagen corner was het Martijn Ploem die met een hard schot zijn ploeg op voorsprong leek te schieten. Gelukkig was er nog Jeffrey Rijkers die de bal voor de doellijn wegkopte. Aan de overkant was het EVV-spits Aziz Khalouta die een voorzet van Juul Respen net niet genoeg richting kon geven.
Ruststand : 0-0
In de 2e helft viel er meer te genieten. Het was EVV Echt dat het initiatief nam. Eerst zagen we lobje van Björn Stassen over het doel gaan. Even later was er een mooie combinatie tussen Björn Stassen en Koen Verheij. De voorzet van de verdediger belandde voor de voeten Aziz Khalouta. Zijn prima uithaal werd door Hollandia-keeper Joey Wiese heel fraai over het doel getikt(zie foto).
Even later lag Wiese in de goede hoek bij een schot van Björn Stassen.
Het duel stevende af op een remise. Maar in de slotfase kreeg de thuisclub nog een drietal corners. Uit een van de corners was het weer Ploem die uithaalde. Nu was het Luc Tinnemans die op de lijn redding bracht.
Eindstand : 0-0

Resumé : EVV Echt kon tevreden zijn met het gelijkspel. Een overwinning had gekund maar net zo goed was het in de slotfase op een zeperd uitgelopen.

Opstelling EVV Echt : Michel Vercruysse, Jeffrey Respen, Manny Peters , Quinn Devoi, Koen Verheij, Aron Gielen (A), Stijn Keulen (73e Boris Gehlen), Luc Tinnemans, Juul Respen, Aziz Khalouta ( 79e Jordi Beelen) en Björn Stassen.

Gele kaarten : Aron Gielen (EVV Echt), Daan Buurman en Marijn Ploem (Hollandia)

Arbitrale trio : Mike de Bruijn, David Kloekke en Lars Faber.

Toeschouwers : 100

Foto : Herman Lubsen

Verslag op de site van Hollandia 

Hoorn, Vanmiddag in een zonovergoten Julianapark pakte vanmiddag zijn eerste punt in de huidige derde divisie. Gezien de wedstrijd een terechte uitslag. Daan Buurman stond na zijn kruisbandblessure weer 90 minuten weer ouderwets in de verdediging zijn mannetje.

In de eerste helft begon Hollandia voortvarend tegen het Limburgse EVV, er werden kansen gecreëerd die echter geen een doeltreffend of van de lijn werden gekopt. De EVV verdediging speelde op een lijn en daar had Hollandia enige moeite mee, gezien de aantallen buitenspel momenten. EVV wist zich ook geen echte kansen te scheppen op het uitstekende natuurgrasveld in het Julianapark. De 0-0 ruststand was de juiste weergave van twee hard werkende ploegen die niet tot scoren konden komen.

Na de thee bleef Lotfi Attahiri in de kleedkamer zijn vervanger Joep Rive bracht wat meert power op de rechtervleugel. Het bleef echter een zelfde spelbeeld als in de eerste 45 minuten, met kansen voor beide ploegen waarbij Joey Wiese zich onderscheidde met enige knappe reddingen. In de 60e minuut werd Sem Biezen vervanger door de 26 jarige Alpha Rodrigues Kashama afkomstig van FC Emmen. In de laatste fase van de wedstrijd perste Hollandia er nog een offensief uit wat resulteerde en een serie corners de ervaren EVV doelman Michel Vercruysse hield de nul.