EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

KNVB komt met "plan B" voor amateurvoetbal

De Nederlandse voetbalbond heeft op woensdag 4 november 2020 een plan ingediend bij het ministerie van VWS over de herstart van de voetbalcompetities bij de amateurs.

In het plan staat te lezen dat de bond hoopt half januari 2021 de competities te hervatten. Indien dit voorstel doorgang zal vinden is het waarschijnlijk dat de amateurclubs geen deel meer kunnen nemen aan de strijd om de KNVB Beker.

Het meest positieve scenario stelt dat de competitie herstart zal worden in het weekend van 16 en 17 januari 2021. Indien deze datum gehaald wordt zou het mogelijk moeten zijn om diverse competities alsnog in zijn geheel uit te spelen. De bekercompetities moeten dan geschrapt worden en in de maand juni 2021 staan er dan nog competitiewedstrijden op het programma. De nacompetitie zal geen doorgang meer vinden. Half december neemt de KNVB een beslissing of dit scenario haalbaar is of niet.

EVV Echt zal de trainingen hervatten op vrijdag 20 november (in viertallen). Dit natuurlijk wel indien de strenge maatregelen worden versoepeld.