EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Klassenbehoud voor EVV na winst

EVV heeft zich zondagmiddag via een 3-0 overwinning op UNA verzekerd van klassenbehoud.

EVV - UNA  3 - 0  (2 - 0)

Voor EVV was er zondagmiddag maar één devies: winnen van UNA en dan hopen op puntverlies van JVC Cuijk.
Beide scenario's werden bewaarheid. EVV won met 3-0 terwijl JVC Cuijk met 5-0 onderuit ging tegen OJC Rosmalen.

In de openingsfase had EVV het moeilijk met een snel combinerend UNA. Na een klein half uur kwam EVV beter in de wedstrijd. Jordi Beelen stuurde Bob Vankan weg en tegen diens lage schuiver,vanuit een moeilijke hoek,was UNA-doelman Robin van Iersel kansloos: 1-0.
Amper twee minuten later kon de EVV-aanhang weer juichen. Na een verre voorzet werd spits Jordi Beelen door zijn tegenstander binnen de zestien tegen de grond gewerkt. De prima leidende scheidsrechter Hensgens (afgelopen week gepromoveerd naar de Masterclass voor arbiters in het betaald voetbal) wees naar de stip. Aanvoerder Rick Geenen tekende voor zijn 10e seizoenstreffer.
Ruststand: 2-0
Na de pauze probeerde UNA via een aantal corners het tij te keren. EVV-doelman Michel Vercruysse was weer ouderwets op dreef en pakte alle hoge ballen.
In de 59e minuut had Lugmane Bezzat EVV in veilige haven kunnen schieten. Na een voorzet van Jordi Beelen schoot hij tegen de benen van een UNA-verdediger.
Tien minuten later had Lugmane wel succes. Nadat hij verschillende verdedigers het bos had ingestuurd, schoot hij de bal van 20 meter fraai in de linkerbovenhoek: 3-0
In de laatste minuut werd invaller Souhail Belkassem nog binnen de zestien neergelegd. Dit keer kon UNA-doelman Van Iersel de pingel van Rick Geenen wel keren.
Eindstand: 3-0
Opstelling EVV: Michel Vercruysse, Demen Roumen, Rick Geenen, Reno Kochanowski, Jeffrey Rijkers, Aron Gielen, Remco Gielen, Jordi Beelen (77e Siem van Dijck), Bob Vankan (80e Roy Gielen), Lugmane Bezzat (85e Souhail Belkassem) en Shaquille Simmons.

En zo kwam er een positief einde aan een lang seizoen. EVV had eigenlijk al veel eerder veilig kunnen (moeten) zijn. Te vaak werden echter punten verspeeld vanwege het niet benutten van de mogelijkheden.

EVV wil alle spelers, trainers en begeleiders van harte bedanken. Komende weken goed uitrusten en op 8 juli fris aan de slag met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Komende dinsdag kun u op onze site de mutaties voor het nieuwe seizoen terugvinden.

Foto: Bart Tummers