EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Knappe zege in Werkendam

De busreis bracht onze O23 in Werkendam, alwaar de spelers hun ogen de kost gaven aan het sportcomplex en haar faciliteiten. Met name de verstelbare lederen stoelen in de dug outs prijken nu op de fotogallerij van eenieders mobiele toestel. 

De regen kwam met bakken uit de hemel en gezien de afwezige middenvelders  werd er gekozen voor een behouden twee spitsen systeem. Kozakken Boys kent een wisselend seizoen waarbij het opvallend is dat er in de thuiswedstrijden telkens een overtuigende overwinning werd geboekt.
 
De eerste helft werd er door de Echter O23 weinig weggegeven en geruggesteund door de vroege openingstreffer van Burak Yildirim na goed doorjagen van Sabri konden we met een goed gevoel gaan rusten. Kozakken Boys domineerde wel aan de bal ,maar wist zich geen grote kansen te creëren.   
Hoe anders was de start na de pauze. Binnen 10 minuten kantelde de wedstrijd volledig. VV EVV O23 werd  aan alle kanten voorbij gelopen en de thuisploeg scoorde middels een kopbal en een strak schot in de kruising. De 3-1 hing in de lucht. Bekomen van een bijna mokerslag kroop men langzaam weer uit haar schulp. En paar kleine kansen volgden en het was een aanval over links die bij de tweede paal werd binnengelopen. Deze 2-2 had de thuisploeg niet verwacht en raakte plots iets wat in paniek. De slordigheden stapelden zich op en EVV beet nu van zich af. Het geloof was terug. Even later profiteerden de Echtenaren van een verkeerde buitenspelval. In de rebound was het Sabri Haruna die een eerste inzet van Burak afrondde. 2-3 en ondanks de stromende regen vlogen de jongens over elkaar heen. Kozakken Boys stond er beduusd bij en zag dat er nog 15 minuten op de klok waren om hun eerste thuisnederlaag te voorkomen. 
Er werd gewisseld en na wat omzettingen probeerde EVV haar tegenstander van het doel te houden. Met een extra spits erbij wilden de Kozakken  terugkomen, maar dit gaf ook ruimte om te counteren. een aantal zaten kapot moe, maar de wil om met een goed resultaat in de bus te stappen gaf enkelen blijkbaar vleugels. Met hard werken en beleving werd de eindfase uitgespeeld waarbij Appie zijn goede invalbeurt helaas niet kon bekronen.oog in oog met de doelman verzuimde hij de wedstrijd op slot te gooien. het bleef spannend,maar in tegenstelling tot vorige week waar in de eindfase tegenn Venray te braaf werd verdedigd, werd er nu met overtuiging de duels ingegaan. 
Kilometervreter Alex Caicedo bleef samen met debutant Jeancy van Santen het middenveld dichttimmeren en achterin werd er na de noodzakelijke wissels van o.a aanvoerder Thijs Verhagen geen risico genomen. 
 
Het laatste fluitsignaal kwam als geroepen en men kon terugkijken op een knappe teamprestatie.De sfeer in het kleedlokaal was uitbundig en op de terugreis greep Jeancy de microfoon om een ware frans of engelstalige ( hier is men nog niet over uit) voetbal rap op te voeren.
 
Resumé: De O23 blijft verrassen. Het is niet altijd even goed en er is nog veel te sleutelen, maar de feiten zijn wel dat deze groep een team wordt, dat het elke tegenstander lastig kan maken mits er bereidheid is om er energie en beleving in te steken. Meestal zijn het de doelpuntenmakers die in verslagen genoemd worden, maar deze zaterdag verdient eigenlijk iedereen een compliment voor zijn inbreng. We wensen keeper Dylan Creemers succes met zijn herstel. Ook hij toonde karakter door de wedstrijd uit te keepen ondanks klachten die hij halverwege de eerste helft opliep.
 
As dinsdag speelt met het zicht op de toekomst en in het kader van het opleiden een selectie van de O23 / O19 en het eerste elftal een oefenwedstrijd in het stadion De Geusselt waar Jong MVV de gastheer is.Aanvang 20.00u