EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Koninklijke onderscheiding Math Jessen.

Vandaag heeft burgemeester Jos Hessels op een ludieke manier aan Math Jessen laten weten dat hij is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Vanwege het coronavirus was het een heel aparte bijeenkomst. Vanmorgen om 10.00u werd een deel van de Kapelaan Goossensstraat korte tijd afgesloten en even later arriveerden verschillende auto’s van de gemeente Echt-Susteren. Via een luidspreker vroeg burgemeester Jos Hessels of Math naar buiten wilde komen. Naast de burgemeester en zijn echtgenote waren er ook cameraploegen van de NOS en van L1 aanwezig om alles vast te leggen.

Nadat een verbouwereerde Math had plaatsgenomen voor zijn huis, hield de burgemeester een korte toespraak en daarna overhandigde hij Math de rol met de officiële papieren en waren er bloemen voor zijn echtgenote Ciel.

Normaliter is Math op vrijdagmorgen altijd aanwezig op de club. Vraag aan Ciel was dan ook hoe het haar gelukt was om hem vanochtend thuis te houden. Ciel  : “Ik heb hem verteld dat hij thuis moest blijven omdat Geert Hees, de voorzitter van EVV, vanmorgen zou komen praten over het volgend seizoen.”

Math is al ruim 30 jaar bij EVV actief als terreinknecht. Vele uren vertoeft hij wekelijks op de accommodatie van EVV. Zo is hij bv. iedere zondag al vanaf half negen in de weer op de velden en in de accommodatie. Rond 17.00u is Math klaar en dan kan hij van zijn verdiende pilsje genieten.

Math is verder ook vele jaren actief geweest bij Koninklijke Harmonie St. Caecilia. Ook daar zorgde hij voor hand -en spandiensten.

Omdat de daadwerkelijke uitreiking van de versierselen op 24 april niet plaats kan vinden, zal er gezocht worden naar één landelijk moment waarop dat alsnog kan gebeuren, in het bijzijn van familie, vrienden en collega’s van de gedecoreerden. Wanneer dit zal zijn, is mede afhankelijk van het verloop van het coronavirus.

EVV feliciteert Math en natuurlijk ook Ciel, Mariëlle, Liesbeth en Sjoerd  van harte met de dik verdiende onderscheiding.

Op de foto zien we hoe burgemeester Jos Hessels de officiële papieren overhandigt.