EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Kostbare zege EVV tegen Dongen.

EVV behaalde zondagmiddag drie heel belangrijke punten. Een benutte strafschop van Rick Polman was voldoende voor de volle winst.

In de openingsfase was het EVV-er Jordi Beelen die tot twee keer Dongendoelman Wessel Sprangers testte. Echter die bleef overeind. Dongen was gevaarlijk via Mart van Bree. Vanuit een moeilijke hoek verdween de bal naast het doel. In de 36e minuut sneed Jordi Beelen vanaf de zijkant de zestien in. De tackel van Mohamed Mansaray kwam te laat en scheidsrechter Eijgelsheim wees resoluut naar de stip. Wessel Sprangers dook naar de goede hoek maar was kansloos op het schot van Rick Polman (1-0).

EVV had voor de pauze op 2-0 kunnen komen toen Siem van Dijck alleen op Sprengers af ging. Siem koos voor een bal breed op Rick Polman. Zijn inzet werd via een Dongenverdediger tot corner gewerkt.
Ruststand :1-0
Na de pauze was de eerste kans voor Dongenaanvaller Nassim Asrih. De schuiver verdween naast het doel.
Vervolgens was het lange tijd een gelijkopgaand duel met weinig kansen. Pas in de slotfase gooide Dongen alles naar voren. Michel Vercruysse was echter heer en meester en liet zich niet verschalken.
Eindstand : 1-0

Resumé : EVV toonde zich een sterk collectief, vocht voor iedere meter en pakte uiteindelijk verdiend de drie punten.

Opstelling EVV : Michel Vercruysse, Renst van Hien (79e Karim Ait Kassi), Rick Geenen (A), Reno Kochanowski, Remco Gielen, Aron Gielen, Bryan Simons, Bob Vankan, Jordi Beelen, Rick Polman en Siem van Dijck.

Foto : Bart Tummers.