EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

MVV O18 - EVV Echt O19 0-1

Dinsdag 14 september was de “grande” finale van onze oefencampagne.

Met een uitwedsrijd tegen MVV O18 moesten de mannen bewijzen dat er vooruitgang was geboekt ten op zichte van de eerste oefenwedstrijden, zoals ook die tegen Roda JC O18. Voor degene die de uitslag daarvan vergeten zijn, dit was 6-1 voor Roda.
Met de wetenschap dat MVV met 4-1 van Roda had gewonnen, konden we onze borst nat maken. En dat deden we ook.
Na een goede warming up startte EVV o19 erg gemotiveerd. Het was van begin af aan een leuke spannende wedstrijd waarbij de ploegen elkaar goed in evenwicht hielden. EVV speelde de bal goed rond, tempo lag hoog en er was volop strijd. Ook positioneel bleef de EVV goed staan tegen een zeer bewegelijke tegenstander met veel postiewisselingen. In de loop van de wedstrijd was het EVV die steeds vaker dicht bij de goal kwam van MVV. Dit resulteerde in meerdere kansjes en twee grote kansen. Natuurlijk deed MVV ook wat terug. Zij kwamen dicht bij een doelpunten. Er was mooie redding van onze keeper nodig op een mooi geplaatste vrije trap uit het doel te houden. Ruststand 0-0 maar wel heel veel vertrouwen getankt.
Trainer Maurice complimenteerde de groep in de rust met het vertoonde spel en zette nog wat puntjes op de i.
In de tweede helft was de wedstrijd ook in evenwicht maar nu zette MVV meer druk naar voren wat resulteerde in een paar kansen voor MVV. Maar gelukkig viel het doelpunt aan de andere kant. Na een mooie aanval was het Zinedine die goed doorzette bij zijn tegenstander en daardoor een op een kwam te staan met de keeper. Met een goed schot werd de MVV keeper gepasseerd en stond het 0-1. Iedereen in het team vierden het doelpunt mee, wat kenmerkend is voor deze O19 groep. Door goed te blijven voetballen konden we redelijk makkelijk stand houden tot het einde. Na het fluitsignaal was de ontlading groot.
EVV Echt O19 kan terug kijken op een fantastische oefenperiode waarbij verbeteren en plezier hebben hand in hand gaan. Iedereen is er zeker van dat we gedurende het seizoen nog veel meer stappen kunnen maken, dus laten we deze spirit erin houden.
Omdat we zaterdag geen beker hebben zijn we nog op zoek naar een tegenstander voor donderdag 23 september. Zoals het er nu uitziet wordt dit Venlosche Boys O19.