EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Nieuwkomers Derde Divisie

Ook dit seizoen zal EVV in de competitie weer enkele nieuwe tegenstanders treffen.

Afgelopen seizoen werd Jong Vitesse kampioen en degradeerden De Meern, Jong De Graafschap en Be Quick 1887. Het komende seizoen zal hun plaats worden ingenomen door OSS'20, GOES, Jong Volendam en TEC. Wij stellen de nieuwkomers kort aan u voor.

 

OSS'20

De naam SV OSS’20 doet vermoeden dat de naam verwijst naar de gemeente waar men vandaan komt. Echter, OSS’20 is de afkorting voor Oefening Staalt Spieren 1920. De club werd op 1 juni 1920 opgericht – toen nog onder de naam SV’20 – en inmiddels is de vereniging uitgegroeid tot de grootste voetbalclub van Oss.

In het seizoen 2009-2010 speelde men één jaar in de Hoofdklasse B. Tijdens dat seizoen heeft EVV in competitieverband twee wedstrijden gespeeld tegen de Ossenaren. In Oss werd het 1-1 en in Echt behaalde EVV de kleinst mogelijke overwinning (1-0). Na degradatie naar de Eerste Klasse keerde OSS’20 na vier jaar weer terug in de Hoofdklasse en telkenmale eindigde men in de bovenste regionen. In het afgelopen seizoen 2017-2018 werd men met overmacht kampioen met zes punten voorsprong op nummer twee GOES.

 

GOES

Ook de naam GOES verwijst niet naar de gelijknamige plaats, maar is een acroniem voor Gezamenlijk Opwaarts Eendrachtig Sterk. De vereniging werd in 1895 opgericht onder de naam Zeelandia en is hiermee de oudste club in de provincie Zeeland. Al spoedig werd de naam veranderd in GVV (Goese Voetbal Vereniging) en uiteindelijk werd de huidige naam vv GOES aangenomen.

Tijdens de seizoenen 2012-2013 en 2014-2015 kwamen de Zeeuwen al eens uit in de Hoofdklasse. Zo ook het afgelopen seizoen, waar men in de competitie een verdienstelijke tweede plek veroverde achter kampioen OSS’20. In de finalewedstrijden van de nacompetitie speelden de Zeeuwen in Goes met 2 - 2 gelijk tegen Be Quick 1887, maar in Haren wist men een 0 - 2 overwinning te behalen. Promotie was een feit.

 

Jong Volendam

In 1920 werd in Volendam een voetbalclub opgericht onder de naam Victoria, die in 1923 veranderde in Volendam. De clubkleuren waren toen ook al oranje.

Toen in 1954 het betaald voetbal in Nederland zijn intrede deed, raakte de club veel spelers kwijt aan o.a. Alkmaar’54, de nieuw opgerichte profclub. Echter, een jaar later kwam ook Volendam in het betaald voetbal terecht en in 1959 werd, al was het maar voor één seizoen, voor de eerste keer promotie afgedwongen naar de Eredivisie. De Volendammers pendelden met enige regelmaat tussen de Eredivisie en Eerste Divisie en sinds 2009 lijkt de Noord-Hollandse formatie zijn vaste stek in de Eerste Divisie te hebben gevonden. Maar de “Heen-en-Weer” is nog altijd zeewaardig en kan elk seizoen weer uitvaren om de voltallige selectie weer naar de Eredivisie te brengen.

Jong Volendam is het tweede elftal van Volendam en speelde de afgelopen twee seizoenen in de Derde Divisie Zaterdag waar men achtereenvolgens een vierde en een zevende plaats bereikte. Dit seizoen is men echter ingedeeld in de Derde Divisie Zondag en volgens sommige media zijn de Volendammers hier niet gelukkig mee.

 

TEC

Op 1 juni 1924 werd in Tiel de Tielse Eendracht Combinatie (TEC) opgericht. De club was een fusie tussen Tiel en Amical Tiel en aanvankelijk kon men bij deze vereniging ook terecht voor gymnastiek en atletiek.

Op enkele uitzonderingen na kwamen de Betuwenaren meestal uit in de tweede of derde klasse van het amateurvoetbal. De grote sprong voorwaarts begon in 2013 toen men het kampioenschap in de tweede klasse direct liet volgen door een promotie naar de Hoofdklasse en een jaar later wist men zelfs de Topklasse te bereiken. Tijdens dit seizoen kwam TEC tweemaal uit tegen EVV. In Echt werd het 0-0, maar in Tiel behaalde EVV een 0-2 overwinning.

In een uitstekend seizoen eindigde TEC uiteindelijk op maar één punt achter kampioen FC Lienden en promoveerde dus naar de pas opgerichte Tweede Divisie. Maar na twee jaar degradeerde men weer hier uit en de verwachting is dat de Tielse formatie weer z.s.m. haar rentree in de Tweede Divisie wil maken.