EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Onnodig verlies tegen Westlandia

EVV incasseerde zaterdagmiddag in het thuisduel tegen Westlandia een onnodige nederlaag. Daar waar EVV in de 1e helft diverse dikke kansen onbenut liet, waren het de gasten die in de slotfase wel twee keer wisten te scoren.

EVV - Westlandia  0 - 2  (0 - 0)

EVV begon sterk aan het duel. In de 5e minuut kon Demen Roumen alleen richting Westlandiadoel. Binnen de zestien werd hij onderuit gelopen. Strafschop voor EVV. Bob Vankan nam die strafschop maar het was Westlandiadoelman Edgar Leerdam die naar de goede hoek dook en zodoende zijn ploeg voor een achterstand behoedde.
De blauw-witten bleven de bovenliggende partij en kregen in het vervolg van de eerste helft nog een aantal dikke mogelijkheden om de ploeg uit Naaldwijk op achterstand te zetten. Shaquille Simmons (2x) en Jordi Beelen kwamen vrij voor Leerdam maar telkens kwam die als winnaar uit de bus. Westlandia kreeg voor de pauze slechts een echte kans. Het was echter Reno Kochanowski die met een ultieme sliding kon voorkomen dat Can Memisoglu vrij voor Michel Vercruysse kon uithalen.
Ruststand: 0-0
Dat Westlandiatrainer Edwin Grünholz niet tevreden was over zijn team bleek wel uit het feit dat hij onder de pauze twee wissels doorvoerde. Aanvoerder Marco van der Knaap en Steve van Kesteren werden vervangen door Jedsel Markes en Joshua Wadie.
Bij EVV kwam Lugmane Bezzat in de ploeg voor Shaquille Simmons.
Vanaf de aftrap zagen de 300 toeschouwers een heel ander Westlandia. Al in de 47e minuut kwam Gio Serbony oog in oog met Michel Vercruysse. Gelukkig verdween het schot van de spits naast het doel. Even later was het invaller Jedsel Markes die zijn afstandsschot zag worden gekeerd door de EVV-doelman. Een tweede schot verdween net naast het EVV-doel.
EVV kreeg in de 2e helft amper nog echte kansen. Alleen Aron Gielen was in de 66e minuut dichtbij de openingstreffer. Zijn kopbal verdween rakelings naast het doel.
Nadat Westlandiaspits Serbony in de 72e minuut geheel vrijstaand had naast gekopt, was het vijf minuten later toch raak. Jorick Schilken haalde Dean van Ooijen binnen de zestien neer. Serbony schoot de strafschop feilloos binnen: 0-1.
In de slotfase gooide EVV natuurlijk alles naar voren. Trainer Tini Ruijs bracht ook nog de nieuwe spits Ikechi Okafor. De 24 -jarige Nigeriaan sloot in de winterstop aan.
Kansen kwamen er niet meer en het was invaller Jedsel Markes die ver in blessuretijd alleen op Michel Vercruysse af mocht en de eindstand op 0-2 bepaalde.
Resumé: EVV verzuimde (niet voor de eerste keer dit seizoen) de kansen te benutten en kreeg in de 2e helft het deksel op de neus. De wedstrijd had al voor de pauze beslist kunnen zijn. Maar ja, als...........

Opstelling EVV: Michel Vercruysse, Demen Roumen, Rick Geenen, Reno Kochanowski, Jorick Schilken, Bob Vankan, Roy Gielen, Aron Gielen (78e Bart Dings ), Shaquille Simmons (46e Lugmane Bezzat), Jordi Beelen (71e Ikechi Okafor) en Siem van Dijck.

Optelling Westlandia: Edgar Leerdam, Mitchel Jacobs, Steve van Kesteren (46e Jedsel Markes), Marco van der Knaap (46e Joshua Wadie), Nick van Vliet, Can Memisoglu (79e Remon van Bockhoven), Gio Serbony, Nigel Ogidi Nwankwo, Melvin Visser, Dean van Ooijen en Patrick Batist.

Scoreverloop: 77e  0-1  Gio Serbony (strafschop)
  94e  0-2  Jedsel Markes
Gele kaarten EVV: Jorick Schilken
Gele kaarten Westlandia: Steve van Kesteren, Dean van Ooijen en Nick van Vliet
Scheidsrechter: Marcel Roeleveld (Vinkeveen)
Assistent-scheidsrechter:    Burak Kaya en Jack Koornneef

 

Volgende duel EVV: Zondag 10 februari: OSS'20 - EVV 14.30u