EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Opnieuw debacle in de beker !

EVV Echt en de KNVB-Beker blijkt al jaren geen goed huwelijk te zijn.
De laatste vier edities eindigden na 90 minuten telkens in een gelijkspel. En ook vier keer trok EVV Echt vervolgens aan het kortste eind.
Zo ook zaterdagnamiddag in Kampen waar 1e klasser DOS Kampen na 120 minuten de betere was in de strafschoppenserie.

De supporters van DOS Kampen zorgden voor aanvang van het duel al voor veel sfeer. Met het nodige vuurwerk (afgestoken van buiten de accommodatie) en een groot spandoek werden de spelers verwelkomd.
De 22 acteurs zorgden in het eerste half uur voor weinig vuurwerk. EVV Echt had wel veel balbezit maar creëerde amper kansen. De thuisclub loerde op de counter en kreeg in het laatste deel van de eerste helft drie riante kansen om op voorsprong te komen. Twan Knul en Allan Bakker strandden op Michel Vercruysse terwijl Jochem van Putten vrij voor de EVV-doelman over schoot.
Ruststand  : 0-0
Trainer René Eijer bracht bij aanvang van de 2e helft Renst van Hien (hij was niet geheel fit) voor Karim Ait Kassi. 
Vanaf de aftrap zagen we een feller EVV Echt. Na een corner kopte Rick Geenen tegen de lat waarna Aron Gielen de bal achter DOS-doelman Dijkstra werkte. Helaas had de grensrechter buitenspel geconstateerd. (zie foto)

Hoewel een aantal DOS-spelers op het tandvlees liep, lukte het EVV Echt niet om de DOS-verdediging, met aan het hoofd een uitstekende DOS-doelman Kevin Dijkstra, te passeren. 
Eindstand : 0-0.
In de 1e verlenging leek EVV dan toch te scoren. Echter het schot van Siem van Dijck ging miraculeus via het hoofd van DOS-verdediger tegen de lat.
Na 120 minuten zonder doelpunten moesten strafschoppen de beslissing brengen.
In de strafschoppenserie bleek DOS-doelman Kevin Dijkstra de grote held. Hij stopte een strafschop en schoot zelf raak. Voor EVV scoorden Aron Gielen, Bob Vankan, Siem van Dijck en Rick Geenen. Reno Kochanowski en Sten Kochanowski misten. 

Resumé : Een zeer teleurstellend EVV Echt gaat weer ten onder in de KNVB-Beker. Na VVSB (2017), RKAVV Volendam(2018) en Flevo Boys (2019) nu dus tegen het 2 klassen lager spelende DOS Kampen. Veel vraagtekens na afloop. Voer voor psychologen?

Opstelling EVV : Michel Vercruysse, Karim Ait Kassi (46e Renst van Hien), Rick Geenen, Reno Kochanowski, Remco Gielen, Aron Gielen, Bob Vankan, Stijn Keulen (70e Luc Tinnemans), Siem van Dijck, Rick Polman ( 91e Sten Kochanowski), Giel Pierrey.

Foto's : Herman Lubsen

Het verslag op de site van DOS Kampen :

DOS heeft de tweede voorronde van het KNVB bekertoernooi bereikt. De poelänten namen na 120 minuten zonder doelpunten de penalty's beter dan de Limburgse 3e divisionist. Dankzij de zege treedt onze hoofdmacht in oktober aan tegen OFC, dat met 3-1 won van Hoek.

De wedstrijd was 20 minuten oud toen de eerste grote kans te noteren viel. Jochem van Putten dook na een vlotte combinatie door de Limburgse verdediging alleen op voor de EVV-doelman, maar zijn schot met links ontbeerde de nodige nauwkeurigheid. Niet lang daarna kreeg spits Allan Bakker een dito kans, maar dit keer redde doelman Vercruysse bekwaam. Ook de derde DOS-spits, Twan Knul, kreeg voor rust nog een goede kans, maar beide ploegen gingen met de brilstand aan de thee.

Het klasseverschil was nauwelijks waarneembaar en dat was mede te danken aan het compacte spel van DOS. EVV had moeite om ruimte te vinden en echt gevaarlijk te worden. Kort na rust schrok het DOS-publiek toen EVV scoorde, maar het doelpunt werd terecht geannuleerd wegens buitenspel. Wel was duidelijk dat de Limburgers met aanvallender intenties op jacht gingen naar een goed resultaat. De ploeg van trainer René Eijer zette DOS meer en meer vast op eigen helft, maar grote kansen bleven verder uit. DOS bleef geconcentreerd verdedigen en deelde af en toe zelf een speldenprik uit. Ondanks dat hadden beide ploegen na 90 minuten geen doelpunt op de borden weten te brengen en brak de verlenging aan. Hierin kreeg EVV duidelijk de overhand, het verschil in niveau en conditie werd echter niet uitgebuit door de blauwwitten. DOS kroop door het oog van de naald, toen Burak Öztürk een inzet op miraculeuze wijze via de lat uit de goal wist te houden.

Op het tandvlees bereikte DOS de noodzakelijk geworden penaltyserie, maar die begon slecht voor de poelänten. Nadat EVV de eerste beurt verzilverde, mikte Rotman naast. Vervolgens werd keeper Dijkstra de held van de dag. Eerst schoot een EVV-speler naast, waarna de doelman zelf de vijfde strafschop benutte. Vervolgens keerde de DOS-goalie de zesde Limburger penalty, waarna Frank Jansen de beslissende elfmetertrap tegen de touwen joeg.

Een regelrechte bekerstunt, die niet helemaal volgens de 1,5-meterregel gevierd werd. DOS kreeg met de winst wel loon naar werken, want de ploeg van Post en De Velde deed zeker niet onder voor de 3e divisionist. Al met al een overwinning van het collectief, de poelänten streden voor elke meter en hadden zeker in de eerste helft de beste mogelijkheden. Als het team deze lijn kan voortzetten, hoeft het voor geen tegenstander in 1D te vrezen.

Door: Theo Heldoorn