EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Orion O23- EVV Echt O23 1-1

Zaterdag stuurde de TomTom de bus richting Nijmegen waar Orion de volgende tegenstander was.

In de eerste drie duels scoorden de gastheren er lustig op los. het zou dus geen makkelijke middag worden en zo bleek ook.  Onze U23 startte de eerste 10 minuten goed en creëerde een aantal goede kansen over de flanken. na deze beginfase nam de thuisploeg het heft in handen met goed positiespel en handenbinders voorin. Met snel dieptespel bestookten ze op het kleine speelveld de Echter defensie, die behoorlijk onder druk kwam te staan. Er werd niet goed compact gevoetbald waardoor de tegenstander de ruimtes goed kon gebruiken met een geweldige spelverdeler die de lijnen uitzette. Toch was het Sten kochanowski die de score opende,maar na enige twijfel bij de scheidsrechter , keurde hij het doelpunt af wegens vermeend buitenspel.
 
In de rust werd er gekozen om de tegenstander vroegtijdig te storen. Het leek erop dat deze wedstrijd wel eens een echte nul nul wedstrijd zou gaan worden. VV Echt nam nu het voortouw en drukte Orion terug. Al vroeg in de tweede helft moest er worden gewisseld ,daar spelers met het eerste mee moesten. Orion rook nu bloed, het spel werd grimmiger met aan beide kanten 2 boekingen en na een lastige fase voor Echt was het na een uur voetballen de thuisclub die koelbloedig afrondde. 
Met nog enkele wisselingen en gepuzzel werd er het laatste half uur gekozen om met twee spitsen te gaan spelen. Er werd meer risico genomen en de toeschouwers op tribune en dakterras zagen een zekere Nijmeegse overwinning in de glazen bol .
Toch rechte het team haar rug. Op karakter en inzet werd de eindfase met veel beleving ingegaan. Orion raakte in paniek. Het was Jordy Honig die een bal vanaf de achterlijn teruglegde , maar Marcos werd te veel gehinderd om de trekker over te halen.
In blessuretijd belandde een bal van Sabri op de onderkant van de lat. De terugspringende bal viel tussen een mêlee van spelers in het vijfmetergebied en het was de mee opgekomen Koen Verheij die hem in het doel knalde.
De vreugde uitbarsting in de deze laatste minuut was enorm. Dat er na het laatste fluitsignaal nog gele en zelfs een rode kaart voor de tegenstander getrokken werd zegt genoeg over de frustratie van de Nijmegenaren die dachten de buit binnen te hebben.
Na afloop maakte buschauffeur Harrie een tussenstop bij De Venrayse Mcdonald waar teamleider Leon van der Schouw de jongens trakteerde als beloning voor de teamprestatie. 
Dat de dag erop Thijs en Novah goed speelden in het eerste elftal is een boodschap aan spelers dat hard werken loont. 
Na vier wedstrijden is het duidelijk dat de komende weken een aantal tegenstanders uit de bovenste regionen met de O23 de degens gaan kruisen. 
 
De O 23 blijft dus ongeslagen en dit hopen we zo lang mogelijk vol te houden.