EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Prima overwinning EVV

EVV heeft zondagmiddag de drie punten in eigen huis gehouden. Dongen werd met 2-0 verslagen door doelpunten van de verdedigers Rick Geenen en Demen Roumen.

EVV - Dongen  2 - 0  (1 - 0)

Op een zonnig maar koud sportpark In de Bandert hielden EVV en Dongen elkaar aanvankelijk goed in evenwicht. Het tempo lag behoorlijk hoog, echter beide doelmannen hoefden amper in actie te komen.
Toen EVV in de 25e minuut haar eerste twee corners kreeg, was het wel gelijk raak. Rick Geenen kopte de hoekschop van Bob Vankan fraai in de bovenhoek: 1-0.
Vijf minuten later kreeg Siem van Dijck een uitgelezen kans om EVV op 2-0 te zetten. Helaas verdween zijn schot over het doel.
In het laatste kwartier voor de pauze werd Dongen gevaarlijker. Eerst schreeuwden alle Brabanders voor een strafschop. De souverein fluitende scheidsrechter Kok wimpelde alle protesten weg.
Vlak voor de rust was het Dongenaanvoerder Mitchell van de Stappen die zijn kopbal via de onderkant van de lat uit het doel zag verdwijnen.
Ruststand 1-0
Na de pauze bleef het verwachte offensief van Dongen uit. EVV was de bovenliggende partij. Na een prima actie van Jordi Beelen wist Dongendoelman Wessel Sprangers met zijn voeten nog redding te brengen. Aan de overkant was het invaller Robin de Man die een vrije schietkans niet wist te verzilveren.
Een kwartier voor tijd moest Dongen met 10 spelers verder. Rechtsback Jan Gerrits ontving zijn 2e gele kaart en kon voortijdig onder de douche.
In de slotfase gooide Dongen alles naar voren maar verder dan een paar hotsknotssituaties in het strafschopgebied van EVV kwam men niet.
EVV-invaller Shaquille Simmons zag zijn schot via de vingertoppen van Sprangers en de lat over het doel gaan. Vlak voor tijd was er nog een misverstand tussen de EVV-verdedigers en Michel Vercruysse waardoor Remon Koenen op elf meter van het doel volkomen vrij kwam. Gelukkig voor EVV kopte hij bal over het doel.
In de slotminuut was het verdediger Demen Roumen die door Omar Ramadani vrij voor het Dongendoel werd gezet. Demen hield het hoofd koel en liet de Dongendoelman kansloos.
Eindstand: 2-0

Resumé: Een dikverdiende overwinning voor EVV dat 90 minuten lang knokte voor iedere meter.

Opstelling EVV: Michel Vercruysse, Demen Roumen, Reno Kochanowski, Rick Geenen, Remco Gielen, Roy Gielen, Bob Vankan, Luc Tinnemans, Jordi Beelen, Siem van Dijck (68e Shaquille Simmons) en Omar Ramadani.

Foto: Bart Tummers