EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

RKSV Nuenen O23- EVV Echt O23 0-2

Op het prachtige sportcomplex van de Noord Brabantse Hoofdklasser Nuenen stond de tweede competitiewedstrijd op het programma. 

De eerste 25 minuten werd EVV Echt teruggedrongen door goed en dynamisch positiespel van de gastheren. Met name de lopende mensen bleken een ware plaag en er kon geen druk gezet worden op de achterhoede van Nuenen.

Uit een vrije trap was er een geweldige kopbal van een der Nuenenaren, die veel lengte in de ploeg hadden. Gelukkig viel deze poging op de deklat. Ondanks dat Evv de onderliggende partij was kreeg het wel degelijk kansen. Tegen de verhouding in was het een schuiver in de lange hoek door Jordy Honig - die na goed doorzetten van Alex Calceido- werd vrijgespeeld en in de 44e minuut de 0-1 op het scorebord liet noteren.
 
In de rust vielen harde woorden daar het besef er wel degelijk was dat het meer geluk dan wijsheid was hoe EVV Echt de eerste helft was doorgekomen.
Dit was gelukkig niet aan dovemansoren gericht en evenals tegen het sterke Dongen werd er nu veel meer beleving en felheid gebracht. De wedstrijd kantelde in Echter voordeel en het was Sten Kochanowski die na goed voorbereidend werk van Jordy Honig vrij voor de keeper niet faalde. De 0-2 viel in de 60e minuut en zorgde ervoor dat Nuenen meer risico ging nemen. het enige verwijt wat Evv zich daarna kon maken was dat het de wedstrijd niet definitief op slot gooide. Er waren voldoende counter mogelijkheden om de marge te vergroten.
 
Wil de ploeg op dit 2e divisie niveau blijven acteren dan zijn dit de wedstrijden waar de punten moeten worden gehaald. Mede-aanvoerder Thijs Verhagen verwoordde het na afloop mooi: ''In deze competitie kunnen we geen vijf minuten verslappen. We moeten tot de laatste minuut alert blijven''