EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Rick Polman kijkt terug en vooruit.

Voetbal247, de voetbalsite met heel veel nieuws over het hoogste amateurvoetbal, had deze week een interview met EVV-spits Rick Polman. Met toestemming van Voetbal247 plaatsen wij dit interview op onze site.

Hoe verliep jouw seizoen voor de coronastop?
Het seizoen begon voor ons redelijk goed. We waren moeilijk te verslaan, alleen leverde het ons vaak maar één- i.p.v drie punten op. Dan waren we veel sterker dan de tegenstander, maar kregen we dan tóch in de laatste minuten van de wedstrijd een doelpunt tegen. We zijn ook met EVV een andere weg ingeslagen door naar een vaste kern toe te werken. Nu was het vaak zo dat spelers kwamen en gingen. EVV wil nu gewoon meer vastigheid gaan krijgen om zodoende een goed team te formeren voor in de Derde Divisie. Dit betreft vooral een mix van jonge talenten en ervaren spelers. Persoonlijk verliep mijn seizoen goed. Ik maakte mijn doelpunten en heb veel plezier in het voetballen bij EVV. Trainer René Eijer sprak in het begin van het seizoen veel vertrouwen in mij uit, maar ik moet het wel laten zien. Hij legt de druk heel hoog bij mij. Ik ben ook, ondanks dat ik pas 25 jaar ben, een van de “ouderen” met ervaring bij EVV. Persoonlijk vind ik dit ook heel fijn. Je wil toch jezelf altijd motiveren en het beste eruit halen.

Wat waren je hoogte- en dieptepunten?
Het dieptepunt voor mij dit seizoen was tegen Flevo Boys in de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB beker. Ik had in de wedstrijd ervoor wat last gekregen van mijn hamstring. Dit kwam doordat mijn bekkens niet goed stonden en er dus veel druk op mijn hamstring kwam. Uit voorzorg werd ik die wedstrijd op de bank gezet, hopend dat ik niet nodig was. Echter moest ik tóch invallen. Ik wilde het team graag helpen om tóch door te gaan naar de volgende ronde, maar het was een vervelende wedstrijd voor ons. Flevo Boys gooide er veel strijd in en maakte het veld heel klein. Het leek af en toe wel op een handbalopstelling en dan, als het kon, probeerden ze er af en toe met maximaal 3 man uit te komen. Dat was natuurlijk ook hun goed recht. Uiteindelijk heeft hun tactiek ook geholpen, want het lukte ons maar niet om er echt doorheen te komen en kwam het uiteindelijk uit op penalty’s. Ik nam mijn verantwoording en miste helaas. Daardoor vlogen wij uit de beker.

De hoogtepunten voor mij en EVV waren toch de derby’s tegen Groene Ster. Uit speelden we met 1-1 gelijk, maar we hadden daar zeker meer verdiend. Thuis wonnen we verdiend met 2-1. Je zag gewoon dat er veel druk op deze wedstrijd zat. Iedereen in Zuid-Limburg had het er toch over. Ondanks dat het koud was, waren er veel supporters op deze wedstrijd afgekomen. Dit was mooi om te zien en hopelijk zal dit volgend jaar weer net zo zijn. Met hetzelfde resultaat natuurlijk!

Op persoonlijk vlak was dit jaar het thuisduel tegen mijn oude club Blauw/geel’38 Jumbo het hoogtepunt. Ik ben er helaas met een vervelend gevoel vertrokken. Was er liever anders vertrokken, maar dit gebeurt nu ook eenmaal in de voetbalwereld. Er zat voor mij dus veel druk op deze wedstrijd. Sommige spelers van Blauw/Geel spreek ik nog regelmatig en we waren onderling elkaar al voor de gek aan het houden via de app. Ik zat lekker in de wedstrijd en merkte aan de tegenstanders dat ze er alles aan wilden doen om mij uit de wedstrijd te halen. Dit werkte echter niet, want ik scoorde in de tweede helft de 1-0. Op dat moment kwam er veel emotie bij mij los. Uiteindelijk wonnen we met 2-0 en was dit persoonlijk voor mij toch wel hét hoogtepunt van mijn seizoen.

Hoe reageerde je toen je hoorde dat het seizoen ineens was afgelopen?
In eerste instantie baalde ik ervan, omdat ik zelf, maar ook het team een goed seizoen doormaakte. Maar natuurlijk gaat de de gezondheid van de mensen in Nederland boven het voetbal, dus het was zeker begrijpelijk. Corona heeft helaas de wereld nu (even) op zijn kop gezet.

Een beetje speculeren, maar wat als er geen corona had geweest en het seizoen gewoon had doorgegaan?
Ondanks dat we de laatste wedstrijd verloren van RKVV DEM, zaten wij in een goede flow. Het team stond er goed voor in de strijd voor om de periodetitel en we hadden zeker voor de promotiewedstrijden kunnen gaan. Dit had een mooi toetje van het seizoen geweest, wat het resultaat dan ook had mogen worden.

Wat doe je nu?/Hoe pak je deze crisis aan om er beter uit te komen?
Ik kan gelukkig gewoon werken in de sportwinkel waar ik nu al 2 jaar werk. Ze zijn gewoon open gebleven, met natuurlijk alle regels waar iedereen zich aan moet houden. Na het werk zorg ik dat ik mijn conditie goed op peil houd. We hebben van de trainer een trainingsschema gekregen, maar natuurlijk is dat niet altijd makkelijk te volgen. Nu wordt er echt gekeken naar je discipline; dat je goed voor jezelf zorgt en jezelf fit houdt. Het is niet altijd leuk, maar je moet het jezelf proberen leuk te maken. De ene keer doet mijn vriendin mee met wat er dan op het schema staat en de andere keer doet mijn jongere broer mee.

Wat kunnen we van jou in het nieuwe seizoen verwachten?
Heel veel, haha. Ik ga de lat aankomend seizoen voor mezelf tóch weer hoger leggen. Als spits is mijn doel minimaal 15 doelpunten, dus die kunnen jullie sowieso volgend jaar weer verwachten. Verder hoop ik gewoon weer belangrijk te zijn voor mijn club en dat we mee kunnen doen met de top 6. Ook hoop ik dat we de stijgende lijn, die we met trainer René Eijer hebben ingezet, weer kunnen doortrekken.