EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Rood gekleurd EVV blameert zich

EVV heeft zich paasmaandag van haar slechtste zijde laten zien. Naast de 1-4 nederlaag tegen ADO'20, vielen er ook nog twee rode kaarten voor de blauwwitten.

Het begon allemaal nog heel voortvarend voor EVV. Al na zes minuten konden de handen in de lucht. Jeffrey Rijkers stuurde Jordi Beelen diep en die zorgde voor de 1-0 voorsprong.
Na dat doelpunt namen de gasten het initiatief maar konden vooralsnog geen kansen uitspelen.
In de 34e minuut kwam de eerste tik voor EVV. Middenvelder Roy Gielen haalde zijn tegenstander onderuit en kreeg van scheidsrechter Kuijntjes de rode kaart. Een terechte rode kaart. Overigens had een gele kaart voor Roy ook einde wedstrijd betekend : hij had namelijk eerder in de wedsrtrijd al een gele kaart ontvangen.
Even later zagen we een prima actie van Shaquille Simmons die in de zestien twee ADO-verdedigers uitspeelde. Hij werd vervolgens vastgehouden en in een sandwich genomen. Scheidsrechter Kuijntjes liet doorspelen. Beelden na afloop gaven duidelijk aan dat het een 100% penalty was.
Vijf minuten voor de pauze kwam ADO'20 op gelijke hoogte. Het was Meraj Allahdad die met een fraaie snoekduik een voorzet van Raymond de Waard verzilverde.
Ruststand : 1-1
Na de pauze kwam Luc Tinnemans in het veld voor Bob Vankan. Het was duidelijk dat EVV met man en macht het ene punt wilde koesteren.
Dat plan kon echter al in de 51e minuut in de prullenbak. Het was andermaal Meraj Allahdad die Michel Vercruysse het nakijken gaf. Allahdad had de smaak te pakken want in de 58e minuut tekende hij ook voor de 1-3. Met een laag schot via de binnenkant van de paal zorgde hij dus voor een hattrick.
Nog was de gifbeker vooor EVV niet leeg. 25 Minuten voor tijd ging doelman Michel Vercruysse zwaar in de fout. Hij plukte aan de rand van de zestien een hoge voorzet maar kwam daarbij met zijn been zover omhoog dat hij de ADO-aanvaller torpedeerde. Rood voor de EVV-keeper en strafschop voor ADO'20. Invallerdoelman Boyd Derksen was kansloos bij de pingel van Jesper de Vré.
ADO'20 geloofde het verder wel en tikte de wedstrijd rustig uit.
Eindstand : 1-4

Resume : EVV beleefde een heel slecht weekend. Nul punten en twee spelers een aantal weken geschorst. Het worden nog vijf zware weken voor de mannen van Tini Ruys.

Opstelling EVV : Michel Vercruysse (65e m.rood), Demen Roumen (77e m. Remco Gielen), Reno Kochanowski, Rick Geenen, Jeffrey Rijkers, Aron Gielen, Roy Gielen (34e m. rood ), Jordi Beelen, Shaquille Simmons, Bob Vankan (46e m. Luc Tinnemans), Lugmane Bezzat (67e m.Boyd Derksen)