EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Siem in zijn sas op hoger niveau

Vandaag staat in dagblad De Limburger  (VIA Roermond) een interview met Siem van Dijck. 

Siem van Dijck maakte twee jaar geleden de sprong van Haelen naar EVV, van de derde klasse naar de derde divisie. Maar liefst vier klassen hoger. Na een korte gewenningsperiode voelt hij zich op dit niveau ook in zijn element.

In de geschiedenis van het betaald voetbal hebben linkspoten regelmatig een speciale status verworven. Die ‘linksen’ hebben vaak net dat iets extra’s. Ook bij de amateurs steken linksbenige talenten regelmatig boven de gemiddelde speler uit.

Siem van Dijck (24) was en is een linkspoot die, zeker op lager amateurniveau, met zijn snelheid en verrassende acties als vleugelspits de toeschouwers liet en laat smullen van doelpunten en assists.

De in Haelen wonende Van Dijck speelde tot voor twee jaar voor de club uit zijn dorp. Hij viel al snel op in de jeugd en verscheen jong in het eerste. Mede dankzij zijn inbreng klom Haelen op naar de derde klasse en werd daar twee jaar geleden ook kampioen. Hij was niet alleen topscorer, maar stelde ook zijn ploegmaats in staat tot scoren.

„Ik heb me altijd in Haelen thuis gevoeld. In het eerste speelde ik met vrienden. We speelden op een aardig niveau en vooral de gezelligheid werd niet vergeten. EVV klopte echter aan de deur. En het kriebelde bij mij. Kan ik dat niveau ook aan?”

Hij besloot de sprong te wagen en het warme nest te verlaten. „De intensiteit op de training en in de wedstrijden is veel hoger dan in Haelen. Je staat nu tussen en tegen de beste amateurs en ook tegen ex-profs. Ik ben in Echt echter prima opgevangen. Voordeel was een vrij jeugdige groep, waarvan ik de broers Gielen en Jordi Beelen al kende. En de routiniers gaven me ook de nodige ondersteuning. Ik had alleen de pech dat ik in het begin geblesseerd raakte, waarschijnlijk mede door de veel hogere trainingsintensiteit. Corona werkte ook niet mee. Toen ik eenmaal een vast stekkie had, werd het vorige seizoen afgebroken. En nu weer met een vaste stek, is het vervolg van dit seizoen voorlopig onzeker.”

Van Dijck heeft wel geproefd van dat hoger niveau en zeker ook van de verre reizen. Van plekken in Limburg naar alle hoeken van Nederland. „Ik ben nu de hele zondag kwijt, maar ik heb een vriendin die gelukkig van voetbal houdt. Als je van Groningen terugkomt met een nederlaag is de reis natuurlijk erg lang, maar ik kan mij als voetballer ontwikkelen en daar geniet ik van.”

Met dank aan Tjeu Stemkens.