EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Spelregelbewijs niet tijdig gehaald!

Spelers welke in het nieuwe seizoen 2e jaars B zijn, moeten het spelregelbewijs vóór 1 september 2016 hebben gehaald. De spelers die het betreft, hebben inmiddels persoonlijk bericht ontvangen.

Voor 1e jaars B spelers is het verstandig om ook alvast te beginnen met deze online cursus. Voor hen is het nog wel niet verplicht, maar dat zal niet lang op zich laten wachten. Betreffende spelers hebben als het goed is hierover al een brief ontvangen van de KNVB, met daarin een activatiekode. brief (nog) niet ontvangen, laat het jullie secretaris dan even weten.

Start invoering spelregelbewijs

De B-junioren zijn er zelf verantwoordelijk voor dat zij het bewijs halen, maar de vereniging zal hen wel moeten informeren, instrueren en motiveren. De periode maart – september 2014 biedt verenigingen de ruimte om hier, eventueel samen met de KNVB, een plan van aanpak voor te maken. Zo is het halen van het spelregelbewijs een gezamenlijke verantwoordelijkheid van speler, vereniging en KNVB.   De folder "Winnen met spelregels" biedt verenigingen alle informatie over de achtergrond en inhoud van het spelregelbewijs, en geeft daarnaast inzicht in het proces van invoering. Naast de folder, zijn op Voetbalmasterz ondersteunende middelen te vinden onder het menu ‘Clubs en trainers’. Zo staat er een handleiding voor de wedstrijdsecretaris, een clubtoets die te gebruiken is tijdens een spelregelavond en oefenmaterialen die trainer/coaches kunnen toepassen in de training.  

Over het spelregelbewijs  

Een spelregelbewijs voor alle jeugdspelers in Nederland; het maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter. Met ingang van het seizoen 2014/’15 zijn tweedejaars B-junioren verplicht het spelregelbewijs te halen. Dat doen zij door middel van oefentoetsen en een eindtoets op de website Voetbalmasterz die inmiddels gelanceerd is. De invoering van het spelregelbewijs is een van de maatregelen uit het actieplan ‘Tegen geweld, voor sportiviteit’. Uitgangspunt bij de invoering van het spelregelbewijs is dat het niet alleen gaat om het kennen van de regels, maar ook om het begrijpen, accepteren en toepassen ervan. Dit zorgt voor een sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels ook nog eens zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen. Het halen van het spelregelbewijs is verplicht, maar door het aanbieden van verschillende oefentoetsen is het voor iedereen mogelijk om het bewijs te halen.  

Gebruikerstest website  

Om ervoor te zorgen website goed aansluit bij de belevingswereld van de doelgroep hebben zij de website zelf uitgebreid kunnen testen. Mede dankzij de gebruikerstest is een mooie website tot stand gekomen met veel foto’s en video’s, en uitleg in begrijpelijke taal. Bekijk het filmpje van de gebruikerstest op het Youtube-kanaal van de KNVB.