EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Statement tegen racisme.

Naar aanleiding van de gebeurtenissen rondom de wedstrijd FC Den Bosch - Excelsior maken naast de clubs uit de Eredivisie en Eerste Divisie ook alle clubs uit de Tweede,  Derde Divisie en de hoofdklasse een statement tegen racisme. Racisme hoort niet in de maatschappij en dus ook niet in het voetbal. Daarom staan wij op tegen racisme.

Vanaf het eerste fluitsignaal bij de aftrap zullen de spelers tot het einde van de eerste minuut het voetbal laten voor wat het is, door de bal te spelen en vervolgens met alle spelers stil te blijven staan. Op het zelfde moment wordt er door heel Nederland hetzelfde statement gemaakt: Racisme? Dan voetballen we niet!


Door een statement te maken in het veld geven we, vanuit het voetbal, een duidelijk signaal dat genoeg écht genoeg is. Daarnaast heeft dit impact op zowel voetballiefhebbers als niet-liefhebbers, omdat het bij alle wedstrijden zichtbaar is en de nodige aandacht gaat krijgen. De voetbalinstellingen begrijpen dat alle 90 minuten in een wedstrijd van (groot) belang zijn, waardoor zij de KNVB hebben verzocht om aan het eind van de eerste helft minimaal één minuut speeltijd toe te voegen, om het gemis van de eerste minuut te compenseren.

De actie zal bij alle wedstrijden uit de Tweede, Derde Divisie en Hoofdklasse worden gehouden,  in het Betaalde Voetbal bij alle Keuken Kampioen Divisie -wedstrijden (op vrijdag) alsmede bij alle Eredivisie - wedstrijden (op zaterdag en zondag).