EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Sterk EVV klopt Dongen

EVV heeft zondagmiddag in Dongen prima zaken gedaan. Door de 0-1 overwinning heeft EVV weer zicht op een plek in de brede middenmoot.

Dongen - EVV  0 - 1  (0 - 1)

EVV-trainer Tini Ruys had zijn ploeg t.o.v. vorige week op enkele plaatsen gewijzigd. Lugmane Bezzat startte in de spits. Jordi Beelen begon daardoor op het middenveld in plaats van Roy Gielen. De middenvelder raakte vorige week geblesseerd in het duel tegen HSC'21. Ook Siem van Dijck startte in de basis.

EVV kende een prima start. Een schot van Jordi Beelen werd een prooi voor Dongen-doelman Wessel Sprangers. In de 9e minuut kwam EVV op voorsprong. Het was Rick Geenen die na een vrije trap van Siem van Dijck fraai raak kopte. Dongen-trainer Ruud Kaiser was behoorlijk pissig over dit doelpunt. Hij had zijn ploeg de hele week gewaarschuwd voor de kopkracht van de EVV-aanvoerder.
Enkele minuten later werd Dongen voor het eerst gevaarlijk via een kopbal van Thomas Schilder. Michel Vercruysse tikte de bal over het doel.
Vervolgens bleef het duel lange tijd in evenwicht.
In de 39e minuut was Dongen via een kopbal van Remon Koenen dichtbij de gelijkmaker. Een geweldige reflex van Michel Vercruysse behoedde EVV voor een achterstand.
Ruststand 0-1.
Iedereen op sportpark De Biezen verwachtte na de pauze een ander Dongen. Het offensief bleef echter uit. EVV hield redelijk gemakkelijk stand. Met name in de laatste 20 minuten was het veel wanhoopsvoetbal wat de thuisclub liet zien. Enig minpunt aan EVV-zijde was het feit dat men in de slotfase verzuimde de kansen te benutten.
Maar na 93 minuten was dat gauw vergeten. EVV pakte drie zeer belangrijke punten. Zeker gezien de uitslagen op de andere velden was de winst uiterst welkom.
Ook opvallend deze zondag was dat van de 9 duels in de Derde Divisie zondag er maar liefst 6 werden gewonnen door de bezoekende clubs.
Trainer Tini Ruijs was na afloop zeer tevreden over de prestatie van zijn team: we hebben zeer gedisciplineerd gespeeld en een dik verdiende overwinning behaald.

Opstelling EVV: Michel Vercruysse, Demen Roumen, Reno Kochanowski, Rick Geenen, Jorick Schilken, Bob Vankan, Aron Gielen, Jordi Beelen (76e Bart Dings), Siem van Dijck, Shaquille Simmons (79e Omar Ramadani), Lugmane Bezzat (90e Souhail Belkassem),

Komende week is vanwege het carnaval geen competitie voor EVV. Volgende duel is 10 maart 14.30u EVV - Quick.