EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Terug in de tijd : 1987

Terug in tijd : 1987 EVV kampioen in de 4e klasse E

Vanwege het feit dat er weinig tot geen berichten zijn aangaande het voetbal, is de redactie van de website in het archief gedoken.
Vandaag deel 1 : Het kampioenschap van EVV in het seizoen 1986-1987.

We schrijven 1 oktober 1986 . EVV begint aan een nieuw seizoen in de 4e klasse E. De verwachtingen zijn hooggespannen. Immers sinds Maan van Neer 2 jaar geleden werd aangetrokken als hoofdtrainer zit de club in de lift. Maan is niet alleen een kundig en gedreven trainer, hij is ook de persoon die de club nieuwe leven heeft ingeblazen. Hij staat aan de wieg van allerlei activiteiten binnen de club.

Afgelopen seizoen eindigde EVV op de 3e plaats en iedereen binnen de club verwacht dat Maan en zijn sterren dit seizoen gaan mee doen voor de titel.
De start is allesbehalve goed. Het uitduel tegen SC Susteren wordt met liefst 4-1 verloren. Maar vervolgens blijft EVV 7 duels ongeslagen. Daarbij op kermiszondag een 2-0 overwinning tegen aartsrivaal Rios'31.
Op de helft van de competitie is stand bovenin ongemeen spannend. EVV en Sc Susteren bezetten de 1e plaats met 15 punten uit 11 duels (destijds was een overwinning goed voor twee punten. SVE volgt op een punt en Rios'31 en St. Joost volgen op twee punten.
Na de winst tegen Sc Susteren (3-1) is EVV alleen koploper.
In het eerste duel na de winterstop wordt andermaal gewonnen van Rios'31 dat daardoor afhaakt in de titelstrijd.
Op 21 april staat de topper tegen SVH'39 op het programma. De ploeg van Jacques Weeres heeft slecht 2 punten minder dan EVV. Het thuisduel won EVV met liefst 7-1 maar op die zondag in april gaat het helaas mis. Paul van de Laar mist voor de pauze een strafschop. Vlak voor tijd pakt SVH de winst door een doelpunt van Rick Cooper.
In de voorlaatste wedstrijd gaat EVV met 1-3 winnen bij DVO en verslaat SVE met 2-0 SVH'39.
De stand voor de laatste wedstrijd is als volgt:
EVV 21-28  SVE 21-27 SVH'39 21-26.
Het laatste duel van EVV is een thuisduel tegen het tegen degradatie vechtende Walburgia. Heel Echt is ervan overtuigd dat EVV gaat winnen. Alle festiviteiten zijn geregeld. Nu nog alleen de punten pakken tegen Walburgia.
Zo'n 700 toeschouwers zien op zondag 10 mei hoe Walburgia zich met hand en tand verdedigt. Voor de pauze scoort Erwin Evers twee keer: helaas een keer in eigen doel. Ruststand : 1-1.
Na de pauze wordt het steeds grimmiger. Walburgiaspeler Charles Beunen krijgt rood. Ook Walburgiatrainer Ton Goldsteijn en Frans Rutten ( na afloop) ontvangen rood. Maar het lukt EVV niet om de 2e treffer te scoren. Het blijft 1-1 en alle festiviteiten kunnen in de ijskast.
Doordat SVE met 2-0 wint tegen St. Joost eindigen EVV en SVE beiden met 29 punten uit 22 duels op de 1e plaats. Ook het doelsaldo is gelijk (+15).
Hierdoor is er een beslissingswedstrijd nodig. Deze zal plaats vinden op 17 mei op het sportpark van SC Susteren.
2200 toeschouwers zijn die zondag getuige van een duel dat in de reguliere speeltijd geen doelpunten kent. Pas in de 2e verlening wordt er gescoord. Het doelpunt van Eric Salden in de 109e minuut blijkt uiteindelijk voldoende voor de titel.
Na afloop verandert het veld van SC Susteren in een deinende blauwwitte massa.
Liefst 24 jaar heeft EVV moeten wachten op een kampioenschap. Heel Echt zal het weten. Overigens worden ook EVV 2 en EVV A1 kampioen.
Het wordt een groot feest dat verschillende dagen zal duren.

Het EVV-team bestond uit de volgende spelers :

Sjef Vergoossen, Eric Effing (A), Hans van Montfort, Hans Aben, Jos Sarkol, Eric Salden, Erwin Evers, Marcel Gehlen, Frans Korste, Wim Slangen, Guido Pietermans, Paul van de Laar, Peter Nacken en Ray de la Croix.

Trainer : Maan van Neer
Verzorgers/Fysiotherapeuten : Marcel Laumen en Jos Bijlmakers
Grensrechter : Wiel Cox
Leider : Piet Meevissen

Van het feest en de intocht in Echt zijn beelden te zien op :

https://www.echterlandj.nl/aiovg_videos/echt-evv-kampioen-1987-bavaria/

 

https://youtu.be/iOh3e57gQ3w

 

Op de site van echterlandj kan men mooie foto's en beelden zien uit het EVV verleden.

Met dank aan Ben Heijman.