EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Terug in de tijd deel 3 : EVV naar de hoofdklasse

Vandaag nemen we u mee naar april 2004 : EVV werd kampioen in de 1e klasse en promoveerde naar de hoofdklasse, destijds het hoogste podium voor de amateurs.

De beelden (gemaakt door Wiel Maessen) kunt u bekijken via :

https://www.youtube.com/watch?v=r-L32tI13kA

 

 

In mei 2000 was EVV via de nacompetitie van de 2e klasse gepromoveerd naar de 1e klasse. De ploeg van trainer Ad van der Weij won het beslissingsduel tegen Rios’31 met 2-1.

Het debuut in de 1e klasse was zeer moeizaam. In de winterstop stond EVV onderaan met 8 punten uit 12 duels. Trainer Ad van der Weij werd vervangen door assistent-trainer Wim Slangen. Na de winter behaalde men uit de resterende 10 duels liefst 21 punten. Slechts 1 nederlaag werd er geïncasseerd en uiteindelijk was een 6e plaats het eindresultaat.

Voor aanvang van het het 2e seizoen in de 1e klasse werd Jo Muyris aangesteld als hoofdcoach. Het werd een prachtig seizoen. Men won de districtsbeker (2-1winst tegen Udi’19, de kampioen van de hoofdklasse) en in de competitie pakte men de 2e periode. In de nacompetitie bleek TEC uit Tiel te sterk.

Ook het jaar erna werd weer een periodetitel gepakt. In de nacompetitie weer eerst Unitas uitgeschakeld, maar in de halve finale bleek Top Oss een maatje te groot.
En toen kwam het seizoen 2003-2004. Jo Muyris begon aan zijn 3e seizoen en wist dat de verwachtingen hooggespannen waren.

Het seizoen startte allesbehalve goed. In de beker werd EVV uitgeschakeld door Roermond en de competitiestart (3 duels 4 punten) was ook niet geweldig. Na een aantal dikke overwinningen (0-6 bij IVS, 5-1 tegen Sittard en 5-0 tegen Eijsden) werd na zes duels de koppositie bereikt. Een grote tegenvaller was vervolgens de 3-0 nederlaag bij concurrent EHC. Voor de winterstop verloor EVV nog een duel (2-0 bij RKONS). Uit de overige 6 duels werden 13 punten gepakt. (o.a. was er een 5-0 overwinning tegen Rios'31). Bij de winterstop, met 12 duels gespeeld, stond EVV 2 punten achter op koploper EHC.
Het eerste duel na de winterstop tegen de latere degradant Wilhelmina’08, werd een flinke deceptie. De Weertenaren wonnen met 1-0 en het gat naar koploper EHC was gegroeid tot 5 punten. Het kampioenschap leek verder weg dan ooit.
Echter een maand later bleek alles anders. EVV bleef 6 duels ongeslagen en zag koploper EHC regelmatig puntverlies lijden.
Na een 1-1 gelijkspel tegen BSV Limburgia had EVV 2 duels voor het einde 4 punten voorsprong. Een overwinning in het voorlaatste duel (uit tegen Rios’31) was dus voldoende voor het kampioenschap.

Zondag 25 april was heel Echt en omgeving uitgelopen voor de derby. Spannend werd het niet. EVV was veel te sterk. Via drie treffers van Rob Kessels (topscoorder dat seizoen met 17 treffers), Dennis van der Zee en Dominique  Vergoossen won EVV afgetekend met 5-2.
Wat volgde was een dagenlang feest. Trainer Jo Muyris nam na drie seizoen afscheid van EVV en kon terugkijken op een geweldige prestatie.
Ed Hendriks werd zijn opvolger en met hem debuteerde EVV op 28 augustus op het hoogste niveau in het Nederlands amateurvoetbal

 

De selectie in het seizoen 2003-2004 bestond uit de volgende spelers :
Pascal Reijans, Wilbert van Langenraad, Marco Pustjens, Dennis van der Zee, Dominique Vergoossen, Stefan Saelmans, Bart Pernot, Roel Elfrink, Ian Wimmer, Rob Kessels, Pascal Boer, Maurice Smeets, Tom Deelen, Ruud Beunen, Thomas Sevriens, John Camp, Stan Rademakers, Rob Rademakers, Jan Klinkers, Marijn Thissen, Ralf Theelen en Roger Hendrikx.

Trainer  : Jo Muyris

Ass. Trainer : John Camp

Leider : Guido Telen

Grensrechter : Erik Kox

Verzorger : Marco Lemmens

Fysiotherapeut : Paul Willems