EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Terug in de tijd deel 5 : een dramatische promotie

Vandaag gaan we in de rubriek Terug in de tijd naar het seizoen 1973 -1974.

Wat er aan vooraf ging :

EVV had een jaar eerder in de persoon van Ad van der Wey een jonge, gedreven trainer aangetrokken. In zijn debuutjaar (EVV was ingedeeld in het noordelijke gedeelte van de provincie) kende EVV een geweldige start. Echter na de winterstop viel de ploeg ver terug en eindigde men op een 6e plaats. Diverse spelers vertrokken (o.a. Frits Jessen en Gerrit Vervoort gingen naar Rios’31).
Nieuwkomer was Jan Hees die terugkeerde bij zijn oude club.

De 4e klasse E (12 ploegen) kende nogal wat ploegen die op een steenworp afstand van elkaar lagen :
MHD, Slekker Boys en EVV uit Echt en met Havantia, Obbicht, IVS, Holtum, Armada, Buchten ,Armada en Stadbroek waren er liefst 8 ploegen uit de huidige Westelijke Mijnstreek.  Stevensweert voltooide het 12-tal clubs.
Vanaf de start waren het Obbicht, Havantia en EVV die de toon aangaven. Met de winterstop was Obbicht koploper en volgden Havantia en EVV op één punt. EVV leed slechts een nederlaag : in Obbicht verloor men met 2-0.
De 2e helft van de competitie was zeer spannend. Eén nederlaag kreeg EVV te slikken (alweer) tegen Obbicht. Nu werd op eigen veld in een harde wedstrijd met 0-1 verloren. Jac Kurvers moest vroegtijdig naar de kant omdat de scheidsrechter zijn opmerking over een grijze muis niet kon waarderen.
De EVV - ploeg die in de 2e competitiehelft bijna onafgebroken in dezelfde opstelling speelde, kwam op het einde van het seizoen twee punten te kort t.o.v. Havantia . De 2e plaats betekende wel dat EVV geplaatst was voor de nacompetitie.
In die nacompetitie trof EVV Bieslo, Wanssum en Linne. Waarbij EVV gunstig lootte met 2 thuisduels.
In het eerste duel uit tegen Bieslo verspeelde EVV een 2-0 voorsprong (uitslag 2-2). Het 2e duel thuis tegen Linne werd bijgewoond door liefst 2000 toeschouwers. EVV won het duel dik verdiend met 3-1. Het openingsdoelpunt van Jac. Kurvers  was een beauty.
Winst in het laatste thuisduel op 19 mei tegen Wanssum was dus voldoende voor de promotie.
Via twee doelpunten van Jan Hees en een van Jos Bijlmakers behaalde EVV een 3-0 overwinning.

Na de feestelijkheden direct na afloop op het veld, kwam even later in het kleedlokaal de zeer trieste mededeling (deken Joosten kwam dit persoonlijk doen) dat tijdens de wedstrijd voorzitter Wiel Meuwissen bij zijn huisarts was overleden. Tijdens de wedstrijd voelde hij zich niet lekker en was onder de rust met zijn eigen auto naar zijn huisarts gereden.
Daar aangekomen zakte hij in elkaar waarna de huisarts tot grote ontsteltenis de dood moest constateren.
Wiel Meuwissen was 48 jaar en vader van vijf kinderen.

Spelers, bestuur en supporters kwamen die avond wel bij elkaar in zaal Apollo. Men was wel blij met de promotie maar vooral was er veel verdriet om het verlies van de zo gewaardeerde voorzitter.Staande van links naar rechts : Trainer Ad van der Wey, Huub Bongers(aanvoerder) (†), Wiel Ramakers, John Gehlen (†), Roger Jury, Lei Konings, Jac. Kurvers, Piet Meevissen en Wiel Maessen.
Zittend van links naar rechts : Jos Bijlmakers, Jan Levels, Jan Hees, Sjra Roufs, Siel Lasomers, Bart Hees en Harry Merry.
Leider : Toon Meuwissen (†)
Grensrechter : Wim Laugs  (†)
Verzorger : Appie van den Bosch.