EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

UNA O19 - EVV Echt O19 2-1

Vandaag wederom een pittige tgenstander voor EVV Echt O19. UNA onder19 komt uit in de eerste divisie, dat is 3 divisies hoger dan wij. Dan moet je energiek beginnen en sterk zijn in de duels.

Laat dat nu precies zijn wat we niet deden. Hierdoor kreeg UNA de eerste 20 minuten een behoorlijk overwicht en dat resulteerde in een 2-0 achterstand. Gelukkig hadden we na 22 minuten een drink pauze en kon trainer Maurice precies uitleggen waar het niet goed ging. (zie foto)
We stonden steeds te ver van de tegenstander waardoor duels verloren gingen of zelfs niet ontstonden. UNA had handige middenvelders die hier gretig gebruik van maakten en steeds wegdraaiden of een medestander vonden.

Dat werd dus na 22 minuten iets anders. Langzaam kwam EVV Echt  beter in de duels en konden we meer naar voren voetballen. De wedstrijd raakte daardoor meer in evenwicht. Een tweede punt van Maurice was dat we niet alleen de lange bal moesten hanteren en laat nu precies de eerste aanval zonder de lange bal resulteren in de 2-1. Een mooie aanval over 4/5 schijven die eindigde bij Zinedine die cool van dicht bij afrondde.

EVV Echt had de smaak te pakken en ging de hele tweede helft heerlijk de duels aan. Er ontstond een boeiede wedstrijd waarbij beide teams elkaar fysiek, maar zeer correct afjaagden. EVV Echt werd steeds sterker gedurende de tweede helft en drukte UNA steeds verder naar achter. Dit resulteerde in de laatste 5 minuten tot 6 hoekschoppen en een paar goede kansen. De 2-2 hing in de lucht maar helaas voor EVV Echt ging de bal niet meer in het doel. Een 2-1 nederlaag was dan ook een feit.

Ondanks de teleurstelling van de tweede nederlaag gaf deze wedstrijd een goed gevoel want na de eerste 20 minuten hadden we tegen een pittige tegenstander goed partij geboden en waren we in de laatste fase zelfs sterker. Om in de woorden van Maurice te blijven, deze wedstrijd geeft ons voldoende aanknopingspunten om er een mooi seizoen van te maken.

Woensdag 25 augustus oefenen we tegen NWC Asten. Een tegenstander die we ook in de competitie zullen treffen. Als we op deze manier progressie  blijven boeken moeten we zelf ook meer aan het voetballen kunnen komen want daar is nog veel te halen. Dat we dat kunnen bewees het doelpunt dat we maakte uit een mooi opgezette aanval.

Woensdag 25 augustus 20.00 uur EVV Echt O19 – NWC Asten onder19