EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Update : jeugd hervat trainingen dinsdag 5 mei

Tijdens de persconferentie op 21 april heeft premier Rutte aangekondigd dat sporten voor jeugd deels weer toegestaan wordt. Vandaag ontving EVV de goedkering van de Gemeente Echt-Susteren voor het hervatten van de trainingen voor jeugd t/m 18 jaar.

Beste jeugdleden en ouders,

Wat betekenen de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet voor de verenigingen? Duidelijk is dat het vanaf 29 april weer is toegestaan om jeugd georganiseerd en beheersbaar te laten voetballen bij hun club. Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar (basisschoolleeftijd) van de overheid weer komen trainen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd vanaf 13 tot en met 18 jaar (voortgezet onderwijs) is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven.

Daar zijn we voorzichtig blij mee. Sport heeft een positieve invloed op de gezondheid van de jeugd en veel kinderen hebben de afgelopen weken te veel stil moeten zitten. Daarnaast kunnen ze ook weer naar het spelplezier en de omgang met hun voetbalvriendjes en -vriendinnetjes uitkijken.

Zondag 3 mei hebben alle trainers/leiders, spelers en ouders een mail ontvangen waarin de hervatting al aangekondigd is. Het EVV Corona protocol en diverse poster met daarop spelregels waren toegevoegd aan deze mails. Aan eenieder de opdracht om de inhoud van de mail en tevens de toegevoegde documenten aandachtig te lezen. Handhaving van de richtlijnen, zoals beschreven, gebeurd door de EVV Corona verantwoordelijken maar ook door de Gemeente Echt-Susteren (Buitengewoon Opsporings Ambtenaren).

Gezondheid en veiligheid zijn en blijven altijd het uitgangspunt, samen vooruit door het volgen van de richtlijnen!

Namens het Bestuur van EVV en Technisch Hart Jeugd

Henri Nieling