EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Veritas 2 – EVV Echt 2 0-2 (0-0)

EVV Echt 2 behoudt weer de nul!

Na vorige week zonder supporters te hebben gevoetbald, was het vandaag de eerste uitwedstrijd zonder onze harde kern. Vandaag nemen de blauwwitten het op tegen, het voor EVV altijd lastige, Veritas. Het was duidelijk dat het geen makkelijke middag ging worden maar natuurlijk moesten we onze goede reeks wel doorzetten.

Daar waar vorige week een uitstekende scheidsrechter de wedstrijd leidde, nam de arbiter van vandaag enigszins merkwaardige beslissingen. Een gelijkenis tussen beide heren was het startsignaal en het ging weer los. Vorige week was het een lastige tegenstander die voetballend sterk was, deze tegenstander was vooral verdedigend erg sterk. EVV Echt nam gelijk het initiatief en zette Veritas gelijk onder druk. Veritas had moeite zich hier onderuit te spelen en de bal was dan ook vooral voor de Echtenaren. De eerste grote kans van de wedstrijd was wel voor EVV, een aanval over de rechterkant waarna Yael op de paal schoot. Hierna zakte het wat in, EVV speelde slordig en maakte het zichzelf nog moeilijker waarna de eerste kans van Veritas te noteren viel. De spits van Veritas kon doorlopen op Diallo maar na goed verdedigen van Tim schoot de spits naast het doel. EVV Echt moest wakker worden en weer gaan voetballen als afgelopen week. Enkele kleine kansen maar de grote bleven deze week uit. EVV Echt kon lastig door de muur van Neeritter voetballen. Voor rust was er nog een grote kans te noteren. Na een afgeslagen afstandsschot van Donné bleef de bal net binnen de zestien liggen. De doorgelopen aanvoerder Manny kon de bal oppikken en ongeveer 1 meter voor de doelman dacht hij een doelpunt te maken met een prachtige lob. Helaas ging deze lob niet alleen over de keeper, maar ook over het doel. Ruststand 0-0.

Na twee wissels in de rust wist men wat moest gebeuren. Zelf zo doorgaan en de kansen die komen benutten. De tweede helft ging van start en de Echtenaren gingen door waar men gebleven was. Het zette Veritas onder druk en het balbezit was voor EVV, de percentages zullen dichtbij het 65/35 hebben gelegen, maar toch stond de muur van Veritas nog altijd. Na wat kleine kansen werd de bal via de linkerkant naar voren gespeeld en het noodlot sloeg toe. Hier kwam Donné fout neer en leek het op een horrorblessure. Hopelijk valt de schade mee maar gelukkig kon hij na de wedstrijd wel een “Jacky-cola” drinken. Nu kan hij zich net als Marcelo Bielsa focussen op nieuwe tactieken maar dan voor op Fifa 21.  We wensen Donné wel alle sterkte, veel beterschap en een spoedig herstel toe!

Voor Donné kwam Nino binnen de lijnen, die net als de andere wissels een uitstekende indruk maakte waardoor voor de trainer duidelijk is dat de gehele selectie dicht bij elkaar ligt als het gaat om een basisplek. EVV moest zich wel even herpakken na het uitvallen van Donné maar er kwam een gevoel in de ploeg dat er koste wat kost gewonnen moest worden. De spelers zeiden ook na de wedstrijd “deze overwinning is voor Donnie”. Nog altijd stond het 0-0 maar weer via de linkerkant werd men gevaarlijk. Via Tom en Nino kwam de bal bij Joppe terecht. De technische dribbelaar speelde aan de zijkant een tegenstander uit en kapte naar binnen. In zijn achterhoofd had hij de lob van Yael van afgelopen week nog in gedachte. Maar daar waar Yael de keeper voor zijn goal zag staan, dacht Joppe dat is niet nodig. Hij zette een stap naar binnen en haalde prachtig uit. De bal vloog van zijn 20 a 25 meter stijf in de kruising in de verre hoek, het was een schot waar Cristiano Ronaldo nog jaloers over zou kunnen zijn. De verdiende 1-0 was een feit en de ban was gebroken. Veritas was het nu even kwijt en binnen korte tijd viel ook de 2-0. Een mooie combinatie tussen Nino en Yael waarna Nino de bal beheerst door de benen van de doelman het net in schoof. Het resterende deel van de wedstrijd werd uitgespeeld door EVV en Veritas werd niet meer gevaarlijk. Eindstand 2-0. EVV zet zo een goede reeks neer waarbij 12 punten uit de eerste 4 wedstrijden worden behaald en staat na de andere resultaten nu alleen aan kop. In de 4 wedstrijden werden ook pas 2 tegengoals genoteerd.

Volgende week hebben de mannen een weekend vrij en kan de voorbereiding beginnen voor een week later. Dan wacht een wedstrijd in en tegen FC Hoensbroek 2, hopelijk weer met supporters erbij. Aanvang 11:00.