EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Verlies EVV na enerverend duel

EVV verloor zondagmiddag met 2-3 van OFC. Ook in het 7e onderlinge duel wisten de blauwwitten niet tot winst te komen.

Op een zonnig maar fris sportpark In de Bandert zagen de 200 toeschouwers hoe EVV vanaf de aftrap het initiatief nam. En al in de 10e minuut konden de handen in de lucht. Het was Bob Vankan die met een laag afstandsschot OFC-doelman Atem Koroglu het nakijken gaf : 1-0.
Na het eerste kwartier verloor EVV de grip op de wedstrijd. Aanvankelijk wist OFC daar niets mee te doen. Maar in de 36e minuut viel dan toch de gelijkmaker. Spits Tim Fredriks kwam na een combinatie door het centrum vrij voor Michel Vercruysse en scoorde beheerst de 1-1.
Vlak voor de pauze kwamen de gasten zelfs op 1-2. Spits Freriks ging na een duel met Rick Geenen met veel theater tegen de grond. Scheidsrechter Thijs tuinde er in en wees naar de stip. De penalty van Freriks werd gestopt door Michel Vercruysse maar uit de rebound scoorde OFC toch. Aangezien de assistent-scheidsrechter had geconstateerd dat Michel te snel had gereageerd, moest de penalty worden overgenomen. Nu was Freriks wel succesvol.
Ruststand : 1-2.
EVV begon fel aan de 2e helft en drong OFC terug. Na tien minuten was het Bob Vankan die zijn vrije trap tegen de dwarsligger zag belanden.
OFC loerde op de counter en had daar in de 67e minuut succes mee. Andermaal was het Freriks die zorgde voor de treffer: 1-3.
EVV gooide alles op de aanval en een kwartier voor tijd kwam er de aansluitingstreffer. Het was aanvoerder Rick Geenen die met een fraaie kopbal Koroglu het nakijken gaf :  2-3.
Twee minuten later kwam OFC goed weg toen een corner van Bryan Simons tegen de lat kwam.
In een hectische slotfase hield OFC stand en liet EVV met lege handen achter.

Resumé : EVV legde heel veel strijd en energie in de wedstrijd maar kwam uiteindelijk tekort tegen een fysiek sterkere en slimmere tegenstander.

Opstelling EVV : Michel Vercruysse, Demen Roumen, Reno Kochanowski ( 67e Jordi Beelen), Renst van Hien (70e Karim Ait Kassi), Remco Gielen, Bryan Simons, Bob Vankan ( 82e Bob Vankan), Siem van Dijck, Shaquille Simmons en Rick Polman.

A.s. dinsdag speelt een EVV combinatieteam in Echt tegen 2e klasser Haelen. Aanvang : 20.00u

Foto's : Herman Lubse en Bart Tummers.