EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Weer winst voor EVV Echt O23.

Na drie wedstrijden blijkt de nieuwe O-23 competitie een schot in de roos. 

Spelers die vanuit de jeugd overgaan naar de senioren vallen bij grote en hoog spelende verenigingen vaak tussen de wal en het schip. Ze worden reservespeler bij het eerste waardoor ze te weinig ontwikkeling doormaken of gaan noodgedwongen in een lager elftal spelen waardoor ze de drive en spelvreugde kwijtraken.
Nu kunnen ze echter op niveau tegen andere jongere spelers ervaring opdoen om in de toekomst de stap naar het eerste elftal te maken.
EVV Echt O23 onder leiding van Guido Leunissen is het seizoen goed begonnen. Na een aantal nuttige oefenwedstrijden is EVV Echt O23 sterk aan het seizoen begonnen. Een gelijkspel tegen het sterke Dongen en een overwinning tegen Nuenen waren de resultaten voordat er zaterdag tegen AWC uit Wijchen werd afgetrapt.

Guido moest noodgedwongen een paar wijzigingen in zijn opstelling aanbrengen, door blessures bij EVV Echt 1 mocht Novah aansluiten bij EVV 1 waar hij zondag een zeer verdienstelijk debuut maakte.
Roy, speler van EVV 1 terugkomend van een zware blessure, sloot echter aan bij EVV O-23 zodat we toch met een goede opstelling konden beginnen.

Na een 10 minuten aftasten kreeg EVV een duidelijk overwicht. Er kwamen kansen en na een mooie aanval over rechts kwam Remco vrij voor de keeper, hij was niet zelfzuchtig en zag dat Sten mee was gelopen en er beter voorstond. Sten tikte de 1-0 binnen. Dit was tevens de ruststand. Tijdens de rust wisselde Guido de spits Remco voor buitenspeler Burak.
Nog nagenietend van de ranja of thee in de rust lag na een minuut de 1-1 in het netje. Een domper want EVV Echt was echt de betere ploeg gelukkig schoot Sabrina enkele minuten de 2-1 binnen. Op een moment dat EVV Echt weer de wedstrijd dicteerde, stond de verdediging niet goed te dekken en kon de linkerspits van AWC gewoon doorlopen en Tijn passeren, 2-2. Op dit niveau worden dit soort fouten genadeloos afgestraft.
Maar Sabri bekroonde zijn goede tweede helft met een snoeihard afstandsschot zodat er uiteindelijk met 3-2 werd gewonnen. Na de 3-2 waren er nog voldoende kansen om te scoren en het doelsaldo te verbeteren.

Samenvatting: EVV Echt O23 is een erg leuke ploeg met zeer felle verdedigers, hard werkende middenvelders en een aantal onberekenbare en technisch goed onderlegde aanvallers die het elke tegenstander moeilijk maken. Met een tweede plek in de tweede divisie als resultaat.

Komende zaterdag gaat de reis naar Nijmegen waar Orion de tegenstander zal zijn. Aanvang 17.00 uur.