EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

"Wij zullen de klus klaren."

Op een warme woensdagavond was op de accommodatie van EVV een door de KNVB georganiseerde cursus bezig.

Tijdens deze basiscursus jeugdvoetbal trainer-coach (JVTC) worden de trainers van de E- en F-jeugd – om nog maar even de oude terminologie te gebruiken – de basiskneepjes geleerd om het ‘vak’ van trainer-coach onder de knie te krijgen. Deze kennis met de daarbij behorende praktijkopdrachten, moeten de jeugd op een hoger niveau brengen.

Deze cursusbijeenkomsten vormen een onderdeel om uiteindelijk te komen tot een lokaal gecertificeerde jeugdopleiding, een licentie-eis waaraan EVV als derdedivisionist dient te voldoen.

Tijdens deze cursusbijeenkomst was ook Roel Heuts (30) aanwezig. Niet als cursist maar als vertegenwoordiger van het Technisch Hart van de jeugdopleiding van EVV, waar hij met nog een drietal andere personen deel van uit maakt.

Hij is als jeugdspeler begonnen bij EVV en talentvol als hij was bereikte hij zelfs het belofteteam van EVV. Echter het prestatieve voetbal ging steeds meer druk op hem uitoefenen en toen dan ook een aantal vrienden hem vroegen om over te stappen naar het recreatieve voetbal, was de keuze gauw gemaakt. Bij buurman RIOS’31 heeft hij dan ook nog een aantal jaren in een niet-prestatief elftal gespeeld. En komend seizoen zal hij zich geheel wijden aan het zaalvoetbal.

Roel is inmiddels een viertal jaren actief in het Technisch Hart dat zich tot doel heeft gesteld om meer structuur in de jeugdopleiding te brengen. Werken vanuit een bepaalde visie: het op een hoger niveau brengen van training, speelwijze en spelposities. Dit is vanuit de KNVB een voorwaarde om te voldoen aan de licentie-eisen. En uiteraard gebeurt dit in samenspraak met de KNVB die onverbiddelijk evt. onvolkomenheden duidelijk maakt en dan rest er niets anders dan deze weer energiek opnieuw aan te pakken.

Uiterlijk moeten 1 juli a.s. de laatste beleidsstukken aan de KNVB worden overhandigd. “Dat kost veel tijd en energie”, aldus Roel. “Maar dankzij de hulp van de andere leden van het Technisch Hart - en niet te vergeten de helpende hand van Henri Nieling – zullen we de klus klaren”.

Dat hij daarmee vrijwel dagelijks mee bezig is zal duidelijk zijn. Bovendien is hij ook nog eens vier dagen per week werkzaam op een sportschool in Munstergeleen en volgt hij nog een opleiding tot fysiotherapeut.

EVV mag zich gelukkig prijzen om een “vrijwilliger” zoals Roel in dienst te hebben en we hopen nog lang van zijn expertise gebruik te kunnen maken.

G.L.