EVV Echt
Sportpad 4
6101 LJ Echt
Nederland
0475 486065
Route

Hoofdsponsor

Subsponsor

Zeer zuur verlies tegen HSC'21

EVV heeft zondagmiddag verzuimt om drie punten mee te nemen. Zeven minuten voor tijd bij een 1-1 stand miste Bob Vankan een strafschop. In de 92e minuut was het HSC'21 dat wel scoorde en EVV zo met een geweldige kater richting Echt stuurde.

HSC'21 - EVV  2 - 1  (1 - 1)

EVV trad in Haaksbergen aan zonder aanvoerder Rick Geenen (liesblessure). Ook Aron Gielen was niet van de partij. Hij heeft een ontsteking aan een hartzakje.
Zodoende zagen we een heel jong EVV aaan de aftrap: zonder Michel Vercruysse was de gemiddelde leeftijd 20,9 jaar.
In de eerste twintig minuten zagen we geen kansen. De openingstreffer voor de thuisclub kwam dan ook uit de lucht vallen. Het was een cadeautje van EVV: keeper Michel Vercruysse speelde de bal, na een uitrap, richting Bob Vankan. HSC zette gelijk druk waardoor de terugspeelbal van Bob werd onderschept door HSC'er Wessel Witbreuk die de bal eenvoudig voorbij Michel Vercruysse in het doel plaatste: 1-0
Lang kon de thuisclub niet genieten van de voorsprong. In de 28e minuut bereikte Reno Kochanowski Omar Ramadani die vanaf 16 meter de bal hard binnenschoot: 1-1. Het eerste doelpunt van Omar in dienst van EVV en dat ook nog op zijn 22ste verjaardag.
Voor de pauze was Stef Ottink namens HSC nog een keer gevaarlijk, terwijl aan EVV-zijde Jeffrey Rijkers een geweldige kopkans niet kon verzilveren.
HSC-verdediger Kelvin Veensma ontving nog een (donker)gele kaart voor een forse overtreding op Demen Roumen.
Ruststand: 1-1
HSC'21 kwam in de 2e helft fel uit de startblokken. Daarbij werd er ook fysiek wel wat in de strijd gegooid. Scheidsrechter Van Leeuwen trok liefst vijf keer geel voor HSC. Maar toen Veensma in het begin van de 2e helft weer een forse overtreding beging, liet de arbiter de kaart op zak. Duidelijk een gevalletje van hij had al geel dus....
HSC-keeper Jeffrey Brammer moest in de 52e minuut vol aan de bak om een kopbal van Luc Tinnemans uit het doel te tikken.
Na een uur wedstrijd bracht Tini Ruijs met Jasko Dzurlic en Siem van Dijck twee verse aanvallers. Zij vervingen Jordi Beelen en Jeffrey Rijkers. EVV kwam steeds beter in de wedstrijd. Siem van Dijk had na een prima actie pech dat hij de bal niet vol raakte.
HSC-trainer Daniel Nijhof bracht met Bas Postma een fysiek sterke aanvaller. Die had enkele minuten later bijna de 2-1 kunnen scoren. Michel Vercruysse redde uitstekend op de inzet van Postma.
In de 80e minuut maakte Bart Dings voor het eerst zijn opwachting. Hij verving Shaquille Simmons. Bij zijn eerste actie stuurde Bart Siem van Dijck weg. Deze werd door Veensma neergelegd. Strafschop voor EVV maar weer geen 2e gele kaart voor de HSC'er.
Bob Vankan schoot de bal via de paal naast.
In de slotfase kreeg de thuisclub nog een aantal corners. Maar het was na een counter dat de thuisclub via invaller Postma toch nog de winnende treffer kan aantekenen.
Al met al dus een heel zure nederlaag. Terechte opmerking van assistenttrainer Robert van der Weert: "EVV verliest vandaag niet van HSC'21 maar van zichzelf."

Opstelling: Michel Vercruysse, Demen Roumen, Reno Kochanowski, Luc Tinnemans, Remco Gielen, Roy Gielen, Bob Vankan, Omar Ramadani, Shaquille Simmons (80e Bart Dings), Jordi Beelen (63e Jasko Dzurlic), Jeffrey Rijkers (63e Siem van Dijk).

Foto Bart Tummers